Citigroups aktier lyfter efter de positiva covid-19-vaccinnyheterna

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on nov 17, 2020
  • Moderna meddelade att deras vaccin är 94,5% effektivt för att förhindra covid-19.
  • Citigroups aktier steg till över 50 dollar i måndags.
  • Aktien kan vara en bra långsiktig investering men det är kanske inte läge att investera i Citigroup just nu.

Läkemedelsföretaget Moderna har meddelat att deras kandidatvaccin är 94,5% effektivt för att förhindra covid-19. Aktierna i Citigroup (NYSE: C) har nu stigit från 42 till 50,9 dollar på bara några dagar.

Grundläggande analys: Citigroup är en stabil bank men priset kan försvagas igen

Citigroup är en amerikansk multinationell investeringsbank och finansbolag med huvudkontor i New York City. Det är den tredje största banken i USA med över 200 miljoner kundkonton.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Citigroups aktier steg till över 50 dollar i måndags och den tekniska analysen visar att priset kan komma att öka ännu mer under de kommande dagarna. Citigroup är en stabil bank med en bra position på marknaden och som kommer att klara av de covid-relaterade stormarna.

Den amerikanska aktiemarknaden slog rekord i måndags tack vare nyheter från läkemedelsföretaget Moderna om att deras potentiella vaccin var 94,5% effektivt för att förhindra covid-19 bland testpatienterna. Aktierna stöds också av tecken på ekonomisk återhämtning i Asien och stigande oljepriser.

”Dagens vaccinnyheter bör göra investerarna mer toleranta för den kraftiga ökningen av virusfall, så att de kan se bortom det till den starka dynamiken som verkar ta form för 2021. Den globala befolkningen kunde inte ha önskat sig mer från Moderna-vaccinet,” konstaterade Seema Shah, chefstrateg på Principal Global Investors i London.

Trots det kommer konkurrensen att vara stor inom banksektorn de närmaste månaderna och priset på Citigroup-aktier kan också försvagas under de kommande veckorna.

När Citigroup publicerade sin resultatrapport för tredje kvartalet visade det sig att de totala intäkterna minskade med 6,8% på årsbasis medan QAP GAAP EPS var 1,40 dollar. Enligt de senaste uppgifterna har Citigroups nya kapitalchef börjat att skära ned på antalet jobb. Han började med verkställande direktörer men åtgärderna kan snart komma att drabba anställda längre ned i rangordningen.

Aktien kan vara en bra långsiktig investering men det är kanske inte rätt tid att investera i Citigroup just nu eftersom priset kan försvagas ytterligare.

Teknisk analys: Tjurar kontrollerar prisåtgärden

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga stödnivåerna är 44 och 40 dollar, samtidigt som 52 och 56 dollar representerar motståndsnivåerna.

Om priset stiger över 52 skulle det vara en signal att köpa aktier i Citigroup och då ligger vägen fri upp till 56 dollar. Om de bryter över 56 skulle det stöda fortsättningen av den hausseartade trenden för Citigroups aktier och nästa kursmål kan då ligga runt 60 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 40 skulle det vara en stark säljsignal och då riskerar det att fortsätta falla ända ned till 35 dollar.

Sammanfattning

Den amerikanska aktiemarknaden slog rekord i måndags tack vare nyheter från läkemedelsföretaget Moderna om att deras kandidatvaccin är 94,5% effektivt för att förhindra covid-19. Den här aktien kan vara en bra långsiktig investering men det är kanske inte rätt tid att investera just nu eftersom priset kan försvagas igen.