Lowes Q3-försäljning steg med 28,3% till 16,79 miljarder pund

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 18, 2020
  • Lowes försäljning ökade med 28,3% till 16,79 miljarder pund under det tredje kvartalet.
  • Återförsäljaren av hushållsartiklar rapporterar 520,72 miljoner pund i nettoinkomst.
  • Lowes förutspår en försäljningstillväxt på upp till 20% i jämförbara butiker under fjärde kvartalet.

Lowe’s Companies Inc. (NYSE: LOW) publicerade sin resultatrapport för tredje kvartalet idag. Försäljningen var bättre än förväntat under det senaste kvartalet samtidigt som det justerat resultatet matchade analytikernas prognoser.

Lowes aktier föll med cirka 4,8% under förhandeln idag. Det amerikanska detaljhandelsföretaget har ändå stigit med mer än 30% på aktiemarknaden hittills i år. Lowes aktier, som du kan lära dig att köpa online här, har återhämtat sig med nära 150% sedan i mars då effekten av covid-19 var som störst på företaget.

Lowes resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Lowes meddelade att nettoresultatet under tredje kvartalet slutade på 520,72 miljoner pund, vilket motsvarar 68,48 pence per aktie. Under motsvarande kvartal förra året uppgick nettoresultatet till högre 790 miljoner pund, eller 1,02 pund per aktie.

Justerat för engångsposter tjänade detaljhandelsföretaget 1,49 pund per aktie, vilket matchade experternas prognos. Försäljningsmässigt slutade Lowes på 16,79 miljarder pund under tredje kvartalet, vilket motsvarar en tillväxt på 28,3% på årsbasis. Enligt FactSet hade analytiker förväntat sig att företaget skulle registrera en lägre försäljning på 15,93 miljarder pund under det senaste kvartalet.

Det amerikanska företaget meddelade också att försäljningen i jämförbara butiker i USA steg med 30,4% under tredje kvartalet jämfört med förväntade 23,0%. Under föregående kvartal (Q2) ökade Lowes intäkter med 30% på årsbasis, enligt rapporten som publicerades i augusti.

Lowe har utarbetat strategier för att erbjuda stöd till sina anställda under den pågående covid-19-pandemin de senaste månaderna. Stödet kostade 184,36 miljoner pund under tredje kvartalet. Covid-19-viruset har hittills smittat fler än 11 miljoner människor i USA och orsakat över en kvarts miljon dödsfall.

Lowes prognos för det fjärde kvartalet

Det Mooresville-baserade företaget värderade sitt återköp av aktier till 467,29 miljoner pund under det senaste kvartalet. För det fjärde kvartalet förutspår bolaget nu att det justerade resultatet per aktie kommer att landa i intervallet 83 till 90 pence. FactSet-konsensus för justerad EPS ligger på 87 pence.

Lowes förväntar sig en tillväxt på upp till 20% för försäljningen i jämförbara butiker under fjärde kvartalet, jämfört med FactSet-konsensus för en tillväxt på 13%. Återförsäljaren meddelade om sin kontantutdelning förra veckan.

I skrivande stund har Lowe’s ett marknadsvärde på 90,91 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 21,24.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust