Target Corp överträffar Wall Streets förväntningar under tredje kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
november 18, 2020
  • Target Corp överträffade Wall Streets prognoser med god marginal under tredje kvartalet.
  • Återförsäljarens försäljning i jämförbara butiker steg med 20,7% på årsbasis.
  • Targets "samma dag-leveranser" såg en ökad användning med 217% under tredje kvartalet.

Target Corp (NYSE: TGT) meddelade idag att nettoresultatet under tredje kvartalet uppgick till 760 miljoner pund, vilket motsvarar 1,51 pund per aktie. Under det jämförbara kvartalet ifjol rapporterades 537,27 miljoner pund i nettoresultat eller 1,05 pund per aktie.

Target steg med cirka 1,2% under förhandeln idag. Aktierna handlas nu till 122,24 per aktie. Som jämförelse hade aktien sjunkit så lågt som 68,51 pund per aktie den senaste veckan i mars när covid-19 tvingade människor att hålla sig hemma. Target handlades till 94,87 pund per aktie i början av året.

Targets resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På justerad basis tjänade Target 2,10 pund per aktie under tredje kvartalet, vilket motsvarar en årlig tillväxt med över 100%. FactSet-konsensus för justerad EPS för det amerikanska detaljhandelsföretaget låg på betydligt lägre 1,20 pund. I separata nyheter från USA publicerade återförsäljaren Lowes också sitt kvartalsresultat på onsdagen.

Vad gäller intäkter rapporterade Target 17,03 miljarder pund under det senaste kvartalet jämfört med föregående års 14,05 miljarder pund. Enligt FactSet hade experter förutspått att det Minneapolis-baserade företaget skulle rapportera lägre 15,63 miljarder pund i intäkter under tredje kvartalet.

Target meddelade att den jämförbara försäljningen ökade med 20,7% jämfört med året innan under tredje kvartalet. Den digitala jämförbara försäljningen var 155% högre än ifjol medan försäljningen i jämförbara butiker också ökade med 9,9%. Target, som är den åttonde största återförsäljaren i USA, betonade också på onsdagen att över 95% av försäljningen under tredje kvartalet skedde i butiker. Som jämförelse hade analytiker förväntat en tillväxt på 11,2% för Targets jämförbara kvartalsförsäljning enligt FactSet.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Andra framstående siffror i Targets resultatrapport

Andra framstående siffror i Targets rapport inkluderar en tillväxt på 15,6% för det genomsnittliga kundvagnsvärdet och en tillväxt på 4,5% för stora transaktionerna under tredje kvartalet. Den jämförbara försäljningen från elektronik ökade med över 50% under det kvartalet och ökningen för kläder var nära 10%.

Targets ”samma dag-leveranser” såg en ökad användning med 217% under tredje kvartalet. Under föregående kvartal (Q2) rapporterade Target Corp en årlig vinstökning på 80,3%, enligt rapporten som publicerades i augusti.

I skrivande stund värderas Target Corp till 61,42 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 23,53.