TJX överträffar analytikernas Q3-prognoser för resultat och intäkter

Författad av: Wajeeh Khan
november 19, 2020
  • TJX överträffade analytikernas prognoser för resultat och intäkter under tredje kvartalet.
  • Återförsäljaren återinför 19,56 pence per aktie i utdelningen under fjärde kvartalet
  • TJX avstår från att ge en prognos för helåret på grund av osäkerheten kring covid-19.

TJX Companies Inc. (NYSE: TJX) publicerade sina ekonomiska resultat för räkenskapsårets tredje kvartal på onsdagen och överträffade analytikernas prognoser för resultat och intäkter. Företaget meddelade också att de planerar att återinföra utdelningen nästa månad.

Bolagets aktier steg med 3,4% under förhanden igår, men TJX avslutade till sist den ordinarie sessionen med en uppgång på cirka 1% på onsdagen. Lär dig mer om hur du väljer vinnande aktier här. TJX har nu stigit med 3% hittills i år på aktiemarknaden efter en massiv återhämtning på 70% sedan lägstanivån i mars på grund av covid-19-störningarna.

TJX Q3 ekonomiska resultat jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

TJX meddelade att nettoresultatet under tredje kvartalet uppgick till 652,19 miljoner pund, vilket motsvarar 53,43 pence per aktie. Under det jämförbara kvartalet ifjol bokfördes ett lägre nettoresultat på 623,30 miljoner pund eller 51,17 pence per aktie.

Det amerikanska multinationella företaget uppgav att det genererade 7,62 miljarder pund i försäljning under tredje kvartalet jämfört med fjolårets 7,86 miljarder pund. I separata nyheter från Nordamerika rapporterade det kanadensiska stormarknadsföretaget Metro Inc. att försäljningen steg med 7,4% under fjärde kvartalet.

Enligt FactSet hade experter förutspått att TJX skulle rapportera 7,06 miljarder pund i försäljning under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie var 30,10 pence. I ett tillkännagivande i slutet av förra månaden meddelade TJX att de hade valt C. Kim Goodwin till ny styrelseledamot med omedelbar verkan.

TJX meddelade också på onsdagen att det jämförbara försäljningen i öppna butiker sjönk med 5% under tredje kvartalet. 470 av kedjans butiker är fortfarande stängda på grund av den pågående covid-19-krisen, varav majoriteten av dem finns i Europa.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

TJX avstod från att ge en helårsprognos på grund av osäkerheten kring covid-19

TJX meddelade också på onsdagen att de kommer att återinföra 19,56 pence per aktie i utdelningen under Q4. TJX sa att man avslutade tredje kvartalet med 7,98 miljarder pund i kontanta medel.

Det avstod dock från att ge en framtidsprognos på grund av osäkerheten kring covid-19. Under de första två veckorna av innevarande kvartal, tillade de, minskade försäljningen i jämförbara butiker (endast de öppna) med 7%.

TJX presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på cirka 40%. I skrivande stund har det Framingham-baserade företaget ett marknadsvärde på 57,71 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 113,30.