Googles aktier förblir på tjurmarknad efter starkt Q3-resultat

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on nov 21, 2020
  • Google rapporterade en högre vinst än förväntat och ökade intäkter med 14% under tredje kvartalet.
  • Så länge priset är över 1 500 dollar befinner sig aktien i köpzonen.
  • Google kommer att erbjuda sina användare möjligheten att öppna bankkonton via Google Pay.

Aktierna i Alphabet Inc (Google) steg från 1 500 till över 1 800 dollar på mindre än tre veckor och det aktuella priset ligger nu runt 1 742 dollar. Google har funnit starkt stöd över 1 500 dollar och pandemin har förstärkt företagets position ytterligare.

Grundläggande analys: Google har ökat intäkterna och vinsten under tredje kvartalet

Google räknas som ett av de stora fem teknikföretagen i USA. Trots covid-19-pandemin går företagets verksamhet bra och priset på aktien ligger nära rekordnivåer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Google rapporterade ett högre justerat Q3-resultat än väntat och en ökning av intäkterna med 14% på årsbasis. Företagets intäkter steg till 46,17 miljarder dollar under kvartalet medan GAAP EPS låg på 16,40 dollar, vilket är mycket bra med tanke på omständigheterna.

Google har också meddelat att de kommer erbjuda sina användare möjligheten att öppna bankkonton via Google Pay. Google har redan inlett ett samarbete med Citi (NYSE: C) och Stanford Federal Credit Union för att erbjuda mobila bankkonton och företaget kommer också att fortsätta erbjuda peer-to-peer-betalningar.

Mastercard kommer också att satsa ytterligare på Google Pay-tjänsten eftersom de kontaktlösa transaktionerna har stigit med över 78% över hela Europa.

”Att erbjuda valfrihet och innovation för betalningar är en viktig del av hur vi förbättrar människors vardag. Med hygien som en hög prioritet för många människor är vi mycket glada att gå samman med Google för att våra användare lätthet, snabbhet och slippa oro,” säger Milán Gauder, vice vd för produkt och innovation Europa på Mastercard.

Vissa analytiker anser att Google fortfarande är undervärderat i förhållande till marknaden och när ekonomin stabiliseras kommer det att påskynda företagets tillväxt. Jag kan hålla med om att Google inte är lika övervärderat som övriga teknologisektorn, men med ett börsvärde på 1,18 biljoner dollar är denna aktie ändå dyr.

De viktigaste drivkrafterna för Googles senaste tillväxt har främst varit externa och det finns några uppenbara risker vad gäller handel med denna aktie för närvarande. Teknikaktier handlas på en rekordhög nivå och det är värt att nämna att Softbank Group har minskat sin exponering mot Googles aktier.

En korrigering av den amerikanska aktiemarknaden kan vänta runt hörnet men så länge som priset ligger över 1 500 dollar förblir Googles aktier på en tjurmarknad.

Teknisk analys: Aktien handlas nära rekordnivåer

Googles värdering är för tillfället inte långt under högstanivån någonsin och så länge priset är över 1 500 dollar befinner sig aktien i köpzonen.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande stödnivåerna är 1 700, 1 600 och 1 500 dollar , samtidigt som 1 800 och 1 900 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 1 800-motståndet igen kan nästa mål ligga på 1 850 dollar, men om priset sjunker under 1 500 skulle det vara en stark säljsignal och kanske också ett tecken på att trenden vänds.

Sammanfattning

Google har funnit starkt stöd över 1 500 dollar och pandemin har förstärkt företagets position ytterligare. Företagets intäkter har ökat till 46,17 miljarder dollar under tredje kvartalet medan GAAP EPS låg på 16,40 dollar, vilket är mycket bra. Vissa analytiker anser att Google fortfarande är undervärderat i förhållande till marknaden men med ett börsvärde på 1,18 biljoner dollar är aktien enligt min mening ändå dyr. Det finns några uppenbara risker vad gäller handel med Google just nu men så länge som priset ligger över 1 500 dollar förblir aktien på en tjurmarknad.