Aktierna i pressat General Electric stiger kraftigt

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on nov 22, 2020
  • GE:s intäkter från flygsegmentet minskade med 38% under tredje kvartalet
  • Företagets verksamhet är fortfarande under press och det är kanske inte rätt tid att köpa GE just nu.
  • General Electric är fortfarande riskabelt och priset på denna aktie riskerar att falla inom kort.

Aktierna i General Electric (NYSE: GE) har stigit med mer än 50% sedan början av oktober, främst tack vare optimismen för vad ett covid-19-vaccin kan betyda för GE:s flygverksamhet. På bara några veckor susade aktien upp från 6,27 till över 10 dollar och det aktuella priset ligger nu runt 9,7 dollar.

Grundläggande analys: Intäkterna från flygsegmentet minskade med 38% under tredje kvartalet

General Electric (GE) är ett amerikanskt företag som bedriver verksamhet inom en rad segment – sjukvård, energi, luftfart, förnybar energi, digital industri, additiv tillverkning och ekonomi. Priset på aktien har fallit med mer än 60% sedan 2016 eftersom GE:s intäkter fortsatt att minska.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det är också viktigt att känna till att General Electric gick med förlust år 2017, 2018 och 2019. Trots det har företagets verksamhet aldrig riskerats på allvar och General Electrics storlek kommer alltid att locka potentiella investerare.

General Electric såg sina intäkter minska med 17% på årsbasis under tredje kvartalet, samtidigt som EPS landade på 0,06 dollar (en minskning från 0,15 dollar 2019). Intäkterna från flygsegmentet minskade med 38%, främst på grund av covid-19-pandemin, medan intäkterna från energi och förnybar energi ökade.

En positiv nyhet är att General Electric minskade sina skulder med 2,6 miljarder dollar under tredje kvartalet och bolaget förväntar sig att kunna göra ytterligare avbetalningar under fjärde kvartalet.

”Vi klarar oss bra i en fortsatt besvärlig situation med bättre operativt genomförande i våra verksamheter, och vi är inne på rätt spår med våra kostnads- och kontanthandlingar. Vi förbättrar vårt resultat och kontantutveckling med organisk marginalutvidgning i alla segment utom flyg,” sa VD Lawrence Culp.

Antalet covid-19-fall i USA fortsätter att öka och igår rapporterades över 198 000 nya fall det senaste dygnet. Konkurrensen kommer att vara stor för General Electric nästa år men flygsegmentet förväntas kunna studsa tillbaka när ekonomin öppnas upp igen.

Företagets verksamhet är fortfarande under press och det är kanske inte rätt tid att köpa General Electric-aktier just nu. Aktien är enligt min mening fortfarande riskabel och priset på General Electric-aktier kan försvagas igen.

Teknisk analys: Tjurar fokuserar på att bryta motståndsnivån på vid 10 dollar

General Electrics aktier har haft en nedåtgående trend i flera år men priset på denna aktie har sett en betydande ökning de senaste fyrtio dagarna. På bara några veckor susade aktien upp från 6,27 till över 10 dollar och det aktuella priset ligger nu runt 9,7 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande stödnivåerna är 9 och 8 dollar, samtidigt som 10 och 11 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Ett brott över 11 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden för General Electrics aktier, men om priset sjunker under 8 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Sammanfattning

General Electric-aktier har stigit tack vare uppgifterna om flera lovande covid-19-vacciner, men denna aktie är enligt min mening fortfarande riskabel. General Electric minskade omsättningen med 17% på årsbasis under tredje kvartalet och företagets verksamhet är fortfarande under press. Intäkterna från flygsegmentet har minskat med 38%, främst på grund av covid-19-pandemin, medan intäkterna från energi och förnybar energi har ökat.