Hit kan priset på Ripple (XRP) vara på väg efter att ha rusat upp med 40%

Författad av: Michael Harris
november 23, 2020
  • XRP/USD-priset steg mer än 40% i lördags efter en av de bästa dagarna i myntets historia.
  • Aktiekusen pekar spikrakt uppåt och XRP handlas nu över 90% högre i november.
  • Ripple-köpare siktar nu mot nästa nyckelmotstånd vid 0,50 dollar.

Priset på Ripple (XRP) såg en explosionsartad utveckling i lördags med en uppgång på mer än 40%. Den sammanlagda veckouppgången var den största på över 2 år.

Grundläggande analys: Den nya smarta kontraktfunktionen ”Hooks” lanserades på XRP

Ripple-teamet har försökt hitta nya användningsområden för XRP och har bl.a. börjat samarbeta med Flare Networks för att implementera Ethereums smarta kontrakt på XRP-huvudboken. Som ett resultat är nya applikationer för XRP nu möjliga och Wietse Wind har lanserat sin egen nya funktion för smarta kontrakt med “Hooks”.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hooks är en av de efterlängtade integrationerna för XRP-huvudboken som erbjuder en egenutvecklad funktion för smarta kontrakt för första gången. Huvudutvecklare Wietse Wind skrev i en tweet att koden är tillgänglig för alla, så att alla nodoperatörer kan använda Hooks.

Utöver att dela koden har man också publicerat ett antal kommandon för Docker, ett program som gör det möjligt att köra programvara från kodpaket. Instruktionerna delades på Github.

Wind har meddelat att nya uppdateringar och justeringar kommer, bl.a. en rad viktiga smarta kontraktsfunktioner.

Dessutom förväntas Flare Finance DeFi-protokoll introducera 6 olika DeFi-produkter på marknaden, alla baserade på XRP som fungerar som en bryggvaluta. Därigenom kommer ett ekosystem med flera tokens att skapas som gör det möjligt för användare att använda XRP på ett antal olika nya sätt.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: XRP-priset når ny 17-månaderstopp

XRP/USD-priset steg mer än 40% i lördags efter en av de bästa dagarna i myntets historia. Prisutvecklingen fortsatte sin positiva trend igår och nådde 0,4967 dollar, den högsta prisnivån sedan juni 2019.

XRP/USD månadsgraf (TradingView)

Efter att aktiekursen stigit nästan vertikalt handlas nu Ripple över 90% högre i november. Gårsdagens breakout innebär att XRP-priset nu handlas över den fallande trendlinjen vid 0,36 dollar. En vecko-/månadsstängning ovanför denna linje skulle lägga grunden för XRP-köpare att bryta över nästa viktiga motståndslinje vid 0,50 och sedan sikta mot 0,56 dollar.

Sammanfattning

XRP-priset rusade upp med 40% igår till den högsta nivån på 17 månader nära 0,50 dollar. Samtidigt har projektets efterlängtade smarta kontraktsfunktionen ”Hooks” lanserats och finns nu tillgänglig för alla utvecklare och XRP-nodoperatörer.