Benchmarks Q4-intäkter faller till 25,2 miljoner pund

Författad av: Wajeeh Khan
november 27, 2020
  • Benchmarks intäkter föll till 25,2 miljoner pund under det fjärde kvartalet.
  • Det brittiska företaget rapporterar 83,2 miljoner pund i likviditet.
  • Benchmark bokförde 4,6 miljoner pund i justerad EBITDA för fjärde kvartalet.

Benchmark Holdings plc (LON: BMK) meddelade idag att företagets ekonomi är stark efter att de slutfört tidigare planerade avyttringar under året som avslutades i september.

Benchmark öppnade handeln idag med en uppgång med cirka 5,0% men har sedan fallit med över 10%. Hittills i år har det brittiska företaget nu stigit med närmare 20% på aktiemarknaden. Läs mer här om du är intresserad av att investera i aktier.

Benchmark har likviditet på 83,2 miljoner pund

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Benchmark rapporterade att bolaget hade 83,2 miljoner pund i likviditet i slutet av budgetåret. Som jämförelse hade de 67 miljoner pund i likviditet i slutet av tredje kvartalet i juni. Bioteknikföretaget värderar sin nettoskuld till 37,6 miljoner pund jämfört med betydligt högre 54,7 miljoner pund i juni.

Benchmark genomförde fem avyttringar under fjärde kvartalet som resulterade i 44 miljoner pund i intäkter. Företagets icke-verkställande styrelseledamot, Hugo Wahnish, meddelade förra veckan att han kommer att avgå i februari 2021.

Företaget rapporterade 12,1 miljoner pund i intäkter från sin Advanced Nutrition-enhet, 11,8 miljoner pund från Genetic-enheten och 1,4 miljoner pund från hälsoenheten. Under föregående räkenskapsår låg intäkterna från dessa tre segment på 22 miljoner, 10 miljoner respektive 3,8 miljoner pund.

De totala intäkterna sjönk till 25,2 miljoner pund under det senaste kvartalet jämfört med 35,6 miljoner pund under motsvarande kvartal förra året. Helårsintäkterna landade däremot på 105,6 miljoner pund, jämfört med fjolårets 124 miljoner pund.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Benchmark rapporterar 4,6 miljoner pund i justerat EBITDA för fjärde kvartalet

Benchmark rapporterade även att dess justerade EBITDA från fortsatt verksamhet uppgick till 4,6 miljoner pund. Som jämförelse uppgick siffran till 9,7 miljoner pund under fjärde kvartalet ifjol. Deras årliga justerade EBITDA landade på 14,5 miljoner jämfört med förra årets 21,3 miljoner pund.

VD Trond Williksen kommenterade den ekonomiska uppdateringen idag och sa:

”Våra resultat speglar en blandad utveckling i våra affärsområden där en stark utveckling inom Genetics uppvägs av effekterna av omstruktureringsprogrammet och effekterna av covid-19, särskilt på de globala räkmarknaderna. När vi går in i FY21 är vårt fokus att bli lönsamt och generera kontanter. Efter omstruktureringen är vi väl positionerade i en spännande vattenbruksindustri och vi har stor potential att förverkliga under de kommande åren.”

I skrivande stund värderas Benchmark Holdings plc till 360,60 miljoner pund.