Marks & Spencer håller sina brittiska butiker stängda på Boxing Day

Författad av: Wajeeh Khan
november 27, 2020
  • Marks & Spencer håller sina butiker stängda i Storbritannien på Boxing Day.
  • Den brittiska regeringen kommer att tillfälligt lätta på covid-19-restriktionerna under julhelgen.
  • M&S kommer att hålla sina butiker öppna till midnatt från den 21 till 23 december.

Marks & Spencer (LON: MKS) hade tidigare meddelat att de planerar att öppna över 200 av sina butiker i Storbritannien på Boxing Day (annandag jul) för att ta tillvara på det ökade shoppingtrycket som traditionellt väntar efter julfirandet.

Igår tvärvände dock kläd- och livsmedelshandlaren och ger istället sina anställda en extra dag ledigt under julhelgen. M&S sysselsätter för närvarande över 70 tusen arbetare. Under den första veckan i november rapporterade Marks & Spencer en förlust för första gången på nästan 100 år då covid-19-restriktionerna satt käppar i hjulet för försäljningen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Aktierna i företaget sjönk med cirka 1,5% när handeln öppnade idag och sedan med ytterligare 1,5% under nästa timme. Marks & Spencer handlas nu till 128 pence per aktie, vilket motsvarar en nedgång på nästan 40% hittills i år på aktiemarknaden. Läs mer om hur du kan börja handla på aktiemarknaden.

M&S avskedade sju tusen arbetare i augusti

I augusti tvingades den brittiska återförsäljaren att minska arbetskraften med 7 000 jobb i ett försök att stärka ekonomin under den pågående covid-19-pandemin som hittills har smittat fler än 1,5 miljoner människor i Storbritannien och orsakat över 57 tusen dödsfall.

Det Londonbaserade företaget meddelade igår att alla deras brittiska butiker, distributionscentra och kundserviceavdelningar nu kommer att förbli stängda på Boxing Day för att de anställda ska kunna tillbringa mer tid med sina nära och kära under julen.

Nyheten kommer efter att den brittiska regeringen i tisdag meddelat att covid-19-restriktionerna tillfälligt kommer att mjukas upp under julhelgen (den 23 till 27 december). Enligt regeringens meddelande får upp till tre hushåll träffas för att fira jul tillsammans.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

VD Steve Rowes kommentarer på torsdagen

VAD Steve Rowe kommenterade att:

”Det är ett stort beslut, men det är absolut rätt med tanke på den otroliga ansträngning som alla har gjort under de mest utmanande omständigheterna.”

mellan den 21 och 23 december kommer däremot ungefär 400 av Marks & Spencer brittiska butikerna att vara öppen för allmänheten fram till midnatt.

M&S hade ett dystert år på aktiemarknaden ifjol med en årlig nedgång på cirka 10%. I skrivande stund värderas företaget till 2,49 miljarder pund.