Kroger rapporterar 468,94 miljoner pund i nettoresultat i tredje kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
februari 23, 2021
  • Kroger rapporterar 468,94 miljoner pund i nettoresultat under tredje kvartalet.
  • Detaljhandlarens försäljningssiffror är lägre än förväntade.
  • Kroger värderar sitt återköp av aktier till 225,93 miljoner pund under tredje kvartalet.

Kroger Co. (NYSE:KR) sa på torsdagen att vinsten i det tredje kvartalet var bättre än förväntat, men försäljningen nådde inte riktigt uppskattningarna.

Vid 24 pund per aktie är Kroger-aktierna för närvarande lite under 15% upp hittills på aktiemarknaden. Dess aktier föll till 19,96 pund under den sista veckan i januari. Kroger rapporterade ett hittills högsta värde på 27,20 pund per aktie i september men har förlorat momentum under de senaste tre månaderna.

Krogers resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Kroger sade att dess nettoresultat för kvartalet som avslutades den 7e november uppnådde 468,94 miljoner pund vilket motsvarar 59,45 pence per aktie. Som jämförelse hade den en mycket lägre nettoinkomst på 195,46 miljoner pund under samma kvartal förra året eller 23,78 pence per aktie.

Justerat för engångsprodukter tjänade detaljhandelsföretaget 52,77 pence per aktie under Q3 jämfört med föregående år på 34,93 pence per aktie. När det gäller försäljning rapporterade Kroger en tillväxt på 6,3% under det senaste kvartalet till 22,09 miljarder pund.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle nå en högre försäljning på 22,27 miljarder pund under tredje kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie under tredje kvartalet begränsades till en lägre summa på 49,79 pence per aktie. Under föregående kvartal (Q2) noterade Kroger en tillväxt på 8,24% i intäkter trots den pågående COVID-19-krisen som hittills har smittat mer än 14 miljoner människor i USA och orsakat mer än 250,000 dödsfall.

Kroger betonade också på torsdagen att försäljning-i-samma-butik registrerade en tillväxt på 10,9% jämfört med en förväntad mindre tillväxt på 9,3%.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Krogers vägledning för helåret

Kroger värderade sitt återköp av aktier till 225,93 miljoner pund under det tredje kvartalet. För hela räkenskapsåret förutspår nu det Cincinnati-baserade företaget att det justerade resultatet per aktie kommer att sjunka till mellan 2,45 pund till 2,49 pund. De förväntar sig att den årliga jämförbara butiksförsäljningen kommer att se en tillväxt på 14%.

Som jämförelse ligger FactSet Consensus för Krogers justerade resultat per aktie på 2,45 pund och för en årlig försäljningstillväxt för samma butik på 12,5%. Kroger utvidgade sitt partnerskap med den brittiska online-stormarknaden Ocado förra veckan för att utvidga möjligheterna.

Kroger avslutade förra året på aktiemarknaden nästan helt platt. I skrivande stund värderas den till 18,58 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 9,87.