Waves uppmanar blockkedje-utvecklare att ansöka om bidrag

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 3, 2020
  • Enligt föreningen är detta det första partiet av bidrag och fler kommer att komma.
  • Det specifika beloppet för varje bidrag kommer att variera och det maximala beloppet blir 100 000 waves.
  • Waves Association syftar till att lösa specifika blockchain-relaterade problem genom detta program.

Waves Association, en ideell organisation som ägnar sig åt massanpassning av Web 3.0, har bjudit in utvecklare att ansöka om det första partiet av bidrag inom Waves Grant-programmet. Organisationen gjorde denna inbjudan den 1 december genom ett blogginlägg. Enligt uppgifter kommer programmet att låta utvecklare föreslå lösningar som ska integreras i Waves ekosystem samt buda på totalt 250 000 WAVES.

Enligt blogginlägget kommer föreningen att bevilja bidrag i kategorin Web 3.0 Development Grant, som syftar till att locka utvecklare att bygga produkter på Waves-protokollet. På så sätt hoppas den ideella organisationen att ta itu med specifika problem och uppmuntra massanpassning av blockchain-baserade lösningar, med ett huvudfokus på kommunikation mellan kedjor.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Publikationen noterade vidare att Waves Association accepterade bidragsansökningar från 1 december till 1 februari. Föreningen lovade att behandla alla förfrågningar snabbt och tillade att om dess medlemmar anser att en ansökan är värdefull, kommer de att utfärda ett bidrag till utvecklaren bakom den innan deadline för ansökningen äger rum. Enligt uppgifter kommer den ideella organisationen att bestämma det specifika beloppet för varje bidrag från fall till fall, där det maximala beloppet i ett bidrag är 100 000 WAVES.

Fler ansökningsbidrag kommer snart

Enligt organisationen är detta bara det första partiet av bidrag. Det kommer alltså att finnas fler ansökningsbidrag i samma kategori vid ett senare tillfälle. Genom nästa satsning av bidrag försöker föreningen att dela ut bidrag på totalt 1 miljon WAVES mellan 2020 och 2021. Alla beslut om bidrag kommer att fattas via DAO, ett samhällsdrivet verktyg som gör att Waves Association-medlemmar kan meddela bidrag och välja berättigade mottagare.

Waves Association fortsatte att notera att de uppmuntrar utvecklare att föreslå lösningar under kategorin Web 3.0 Development Grants. Medan programmet vädjar till utvecklare att komma med lösningar för specifika användningsfall, välkomnar det också idéer relaterade till andra aspekter av blockkedje-teknik. För att kolla statusen på deras applikationer måste utvecklare besöka Waves Association webbplats.

Den här nyheten kommer efter att Waves Association lanserade Waves Grant-programmet i oktober i år och riktade sig till enskilda blockkedje-utvecklare, team och startups som kan implementera idéer som tjänar Waves-ekosystemets intressen.

Vid programmets lansering kritiserade Sasha Ivanov, ordförande för Waves Association subtilt några av de driftskompatibilitetslösningar som finns på marknaden idag och sade:

”Waves Association syftar till att stödja oberoende utvecklare som arbetar med interoperabilitetslösningar – särskilt de som tänker utanför ramarna. Att lösa driftskompatibilitet genom att lägga till en dedikerad blockkedja och ett orginal-token som ett ytterligare lager skulle bara leda till mer komplexitet, vilket underskrider potentialen i den föreslagna lösningen.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust