Ripple (XRP) förblir på en tjurmarknad och här är köparnas nästa mål

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 6, 2020
  • Om priset stiger över 0,65 skulle det vara en köpsignal och nästa mål kan då ligga runt 0,70 dollar.
  • Ripples grundare Jed McCaleb har ökat sin försäljning av XRP.
  • David Schwartz sa att communityn kan tvinga Ripple att radera 50 miljarder XRP.

Alla större kryptovalutor steg under gårdagen, vilket också fick Ripples pris att öka. Bitcoin har stabiliserat sig över stödnivån på 19 000 dollar, vilket indikerar att priset kan nå motståndsnivån vid 20 000 dollar under de kommande veckorna eller kanske till och med dagarna.

Grundläggande analys: Communityn kan tvinga Ripple att radera 50 miljarder XRP

Ripple (XRP) håller sig över den kritiska stödnivån vid 0,50 dollar gentemot den amerikanska dollarn, och den nuvarande prisnivån representerar fortfarande bra valuta för pengarna. Ripple är en kryptovaluta med stor potential, och priset kan nå betydligt högre nivåer de kommande månaderna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Mer än en tredjedel av världens 100 största banker har testat eller använder redan Ripples betalningsteknik, och fler finansiella institutioner förväntas implementera den inom kort.

Förra veckan sålde Ripple av en stor del av sina aktier i MoneyGram för sammanlagt 15,3 miljoner dollar. Ripple inledde sitt partnerskap med MoneyGram 2019, och betonade efter försäljningen att den genomfördes helt av ekonomiska skäl och inte påverkar relationen de två företagen emellan.

Det finns också några negativa nyheter för de som handlar med Ripple (XRP). Ripples grundare Jed McCaleb har ökat mängden XRP han säljer. McCaleb uppger att han inte tror att det kommer ha någon större inverkan på XRP-priset, men han skickar verkligen fel meddelande till investerare.

Ripple äger för närvarande över 50% av det totala XRP-utbudet och enligt David Schwartz (Chief Technology Officer på Ripple) kan communityn tvinga Ripple att bränna de 50 miljarder XRP som företaget har lagt undan i escrow-plånböcker. ”Ja. Det skulle inte finnas något som Ripple kunde göra för att hindra det från att hända. Offentliga blockchains är väldigt demokratiska. Om majoriteten vill ändra reglerna finns det inget som minoriteten kan göra för att stoppa dem,” säger Schwartz.

Ripple (XRP) har påbörjat en korrigering från de senaste höjderna, men så länge priset ligger kvar över stödet vid 0,50 dollar finns det ingen risk för en björnmarknad.

Teknisk analys: Ripple (XRP) fortsätter att handla på en tjurmarknad

Ripple steg från 0,25 till över 0,77 dollar på mindre än trettio dagar, och det aktuella priset ligger nu runt 0,58 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande motståndsnivåerna är 0,65 och 0,75 dollar, samtidigt som 0,50 och 0,40 dollar representerar de aktuella stödnivåerna. Om priset bryter över 0,65 skulle det vara en signal att köpa Ripple (XRP), och då ligger vägen fri upp till 0,70 dollar.

Ripple har fortfarande ett bra ”risk/reward”-förhållande och ett brott över 0,75 dollar skulle stöda kryptovalutans positiva trend. Om priset å andra sidan skulle sjunka under 0,50 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal, och då skulle det sannolikt fortsätta falla ned till 0,40 dollar.

Sammanfattning

Ripple kan vara ett lönsamt investeringsalternativ och det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet är fortfarande acceptabelt för långsiktiga investerare. Om priset stiger över motståndet vid 0,65 dollar igen skulle det vara en signal att köpa Ripple (XRP), och nästa mål kan då ligga runt 0,70 dollar. Om priset å andra sidan skulle sjunka under 0,50 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal, och då kommer det sannolikt att fortsätta falla ned till 0,40 dollar.