Lululemons Q3-onlineförsäljning utgjorde 40% av de totala intäkterna

Författad av: Wajeeh Khan
december 11, 2020
  • Lululemons onlineförsäljning utgjorde 40% av de totala intäkterna under tredje kvartalet.
  • Återförsäljaren rapporterar 108,82 miljoner pund i nettoresultat och 830 miljoner pund i intäkter.
  • Lululemon rapporterar en årlig tillväxt på 19% för den jämförbara butiksförsäljningen.

Lululemon Athletica Inc. (NASDAQ: LULU) rapporterade sina resultat för räkenskapsårets tredje kvartal igår och överträffade analytikernas prognoser för vinst och försäljning. Återförsäljaren förklarade sin starka prestation med att onlineförsäljningen utgjorde över 40% av de totala kvartalsintäkterna och kompenserade den minskade butiksförsäljningen till följd av covid-19-pandemin.

Covid-19-viruset har hittills smittat fler än 16 miljoner människor i USA och orsakat knappt 300 000 dödsfall. I ett tillkännagivande förra månaden meddelade det kanadensiska företaget att deras tillfälliga finanschef, Meghan Frank, kommer att anta rollen som Lululemons enda finansdirektör.

Lululemon’s finansiella resultat under tredje kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Lululemon meddelade att nettoresultatet under tredje kvartalet landade på 108,82 miljoner pund, vilket motsvarar 83 pence per aktie. Under motsvarande kvartal ifjol rapporterades ett nettoresultat på 95,22 miljoner pund eller 72,55 pence per aktie. Under det föregående kvartalet (Q2) bokförde Lululemon 67,14 miljoner pund i nettoresultat, enligt rapporten som publicerades i september.

På justerad basis tjänade kläderföretaget 88 pence per aktie under det senaste kvartalet. Vad gäller intäkter rapporterade Lululemon 830 miljoner pund, vilket motsvarar en tillväxt på 22% på årsbasis. Det Vancouver-baserade företaget meddelade också att deras direkt-till-konsumentintäkter utgjorde 43% av den totala kvartalsförsäljningen jämfört med 27% förra året.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle registrera 770 miljoner pund i försäljning under tredje kvartalet. Deras beräknade justerade vinst per aktie uppgick till 66,50 pence per aktie.

Andra starka siffror i återförsäljarens resultatrapport inkluderar en årlig tillväxt på 19% för den jämförbara butiksförsäljningen.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Lululemons resultat på aktiemarknaden

Lululemons aktier föll med ungefär 1% under gårdagens efterhandel. Företaget handlas nu till 276 pund per aktie, jämfört med 176,40 per aktie i början av 2020. Årets lägstanivå kom i mars på 105 pund per aktie när företaget tillfälligt tvingades stänga sina butiker på grund av covid-19-krisen. Läs mer om hur du börjar handla på aktiemarknaden online.

Lululemon presterade positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på nära 90%. I skrivande stund värderas den kanadensiska återförsäljaren till 36,34 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 89,53.