Verizon Communications aktier stiger efter positiv prognos

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 25, 2020
  • Verizons aktier är ett gott val för investerare som söker säkra utdelningar.
  • Verizon har betalat ut mer än 29 miljarder dollar till sina aktieägare de senaste tre åren.
  • Guggenheim stod fast vid sin "köp"-ranking för Verizon med ett prismål på 66 dollar.

Aktierna i Verizon Communications (NYSE: VZ) har hittat ett starkt stöd över 56 dollar, men priset kan fortfarande inte stabiliseras över motståndet vid 60 dollar. Företaget har ett positivt ”risk/reward”-förhållande och Verizon-aktier är rätt val för alla investerare som söker säkra utdelningsintäkter.

Grundläggande analys: Verizon har betalat ut mer än 29 miljarder dollar till sina aktieägare de senaste tre åren

Verizon Communications är ett amerikanskt multinationellt telekommunikationsföretag som erbjuder kommunikation, information och underhållningsprodukter och tjänster. Det handlar om ett stabilt företag med en bra position på marknaden och Verizons aktier är ett bra val för alla investerare som söker säkra utdelningsintäkter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Utdelningsgraden har ökat från 61,5% till 68,5% de senaste åren, och till nuvarande aktiekurs är avkastningen cirka 4%. Trots pandemisituationen förblir utdelningen säker och den kan till och med öka ytterligare i framtiden.

Verizon har betalat ut mer än 29 miljarder dollar till sina aktieägare de senaste tre åren, och den tekniska analysen visar att aktiekursen kan stabiliseras över 60 dollar i slutet av december.

Verizon rapporterade sitt Q3-resultat i slutet av oktober. De totala intäkterna hade minskat med 4,1% på årsbasis till 31,5 miljarder dollar medan QAP GAAP låg på 1,05 dollar. De totala intäkterna minskade mer än förväntat (- 100 miljoner dollar), men företaget höjde ändå sin helårsprognos för 2020.

Verizon driver sex 5G Labs i USA och ett i London. Företaget har också lanserat nya trådlösa abonnemang för småföretag från 30 dollar per uppkoppling med ”obegränsad” 4G LTE-data.

”Vi har snabbt gått från proof of concept till kommersiell tillgänglighet och nu skalbarhet för våra företagskunder. Den oöverträffade prestandan hos 5G Ultra Wideband är inte bara en investering för tillväxt; det är ett kritiskt steg i våra kunders digitala omvandling,” sade Verizon Verksamhetschef Tami Erwin.

Företaget har ett positivt ”risk/reward”-förhållande och vissa analytiker menar till och med att den nuvarande värderingen är ”historiskt” attraktiv på marknaden. JP Morgan höjde sitt prismål till 61 dollar, medan Guggenheim upprepade sin ”köp”-ranking och höjde prismålet med 10% till 66 dollar.

Teknisk analys: 60 dollar representerar den första motståndsnivån

Datakälla: tradingview.com

När vi tittar på diagrammet ovan (en årsperiod) så ser vi att aktien föll från 62 dollar i början av året till under 50 dollar i mars, och att det nuvarande priset ligger runt 59 dollar. De viktigaste stödnivåerna är 56 och 54 dollar, samtidigt som 60 och 62 dollar representerar motståndsnivåerna.

Om priset sjunker den närmsta tiden kan ett pris i intervallet 50 till 55 dollar vara ett bra tillfälle att investera i Verizon Communications aktier. Om priset stiger över motståndsnivån vid 60 dollar kan nästa mål ligga runt 62 dollar.

Sammanfattning

Verizon Communications har ett positivt ”risk/reward”-förhållande och ser bra ut för alla investerare som söker säkra utdelningsintäkter. Den tekniska analysen visar att aktiekursen kan stabiliseras över 60 dollar i slutet av december. Om priset ändå skulle sjunka den närmsta tiden kan ett pris i intervallet 50 till 55 dollar vara ett bra tillfälle att investera i Verizon Communications aktier.