Intel förblir på björnmarknad trots höjd helårsprognos

Författad av: Stanko Iliev
januari 2, 2021
  • Intels aktier har haft en nedåtgående trend sedan mitten av februari 2020.
  • Det första tecknet på att trenden vänder skulle vara om priset bryter över motståndet vid 60 dollar.
  • Ett utmanande 2021 väntar för Intel på grund av oron för tillverkningen av deras nya processorer.

Aktierna i Intel (NASDAQ: INTC) underpresterade under 2020 på grund av oron kring dess processorfördröjningar och nyheter om att Microsoft arbetar med sina egna chips. Tekniskt sett förblir Intel-aktier kvar på en björnmarknad, och det första tecknet på att trenden vänder skulle vara om priset bryter över motståndet vid 60 dollar.

Grundläggande analys: Ett utmanande 2021 väntar för Intel

Intels aktier har haft en nedåtgående trend sedan mitten av februari och priset ligger just nu runt 49,8 dollar. Aktierna i detta företag är fortfarande under tryck på grund av oron kring deras processorförseningar och nyheter om att Microsoft arbetar med sina egna chips.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I december rapporterade Microsoft att de har börjat arbeta med nya interna chips för sina molnservrar och Surface-datorer. Intel dominerar serverchipsmarknaden med en andel på cirka 94% – men det är en siffra som har börjat att sjunka.

Morgan Stanley kommenterade nyligen att ett utmanande 2021 väntar för Intel med tanke på frågetecknen kring tillverkningen av deras nya processorer. Trots det rankar Morgan Stanley Intels aktier som ett ”håll”, med ett kursmål på 60 dollar.

”De många förseningarna i tillverkningsteknologin för både 10 nm och 7 nm-processorerna har varit en betydande hinder för företaget. En outsourcing av tillverkningen till Taiwan Semiconductor Manufacturing skulle sannolikt vara positiv för Intels marginaler och kassaflöden,” säger Morgan Stanley.

Det är också värt att nämna att Daniel Loebs företag Third Point uttryckt oro över företagets marknadsandel och varnat för att Intel borde överväga strategiska alternativ. Enligt Third Point, som har en andel på nästan 1 miljard dollar i Intel, bör dessa strategiska alternativ inkludera en potentiell separation av Intels tillverkningsverksamhet.

En positiv nyhet är att Intel höjde sin helårsprognos och nu förväntar sig intäkter på 75,3 miljarder dollar, jämfört med 75 miljarder dollar i den tidigare prognosen. Företaget höjde också helårs-EPS-prognos från 4,85 till 4,90 dollar, vilket talar för företagets stabilitet.

Grundförutsättningarna för Intel är mycket bra. Företaget kommer inte att stå inför kassaflödesproblem och med den aktuella aktiekursen är företaget inte övervärderat.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Det första tecknet på att trenden vänder skulle vara om priset bryter över motståndet vid 60 dollar

Tekniskt sett förblir Intels aktier på en björnmarknad, och det första tecknet på att trenden vänder skulle vara om priset bryter över motståndet vid 60 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 44 och 40 dollar, samtidigt som 52, 56 och 60 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 52 dollar skulle det vara en signal att köpa Intel-aktier och nästa mål kan då ligga runt 55 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 40 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Intels aktier förblir under press på grund av oron kring processorfördröjningar och nyheter om att Microsoft arbetar med sina egna chips. En positiv nyhet är att Intel höjde sin helårsprognos och nu förutspår intäkter på 75,3 miljarder dollar, jämfört med 75 miljarder dollar i den tidigare prognosen.