Därför har Stellar (XLM) stigit med 200% i veckan

Författad av: Michael Harris
januari 7, 2021
  • Ukraina och Stellar Foundation arbetar tillsammans för att skapa en ukrainsk digital valuta.
  • XLM-priset sköt upp med mer än 80% igår efter nyheter från Ukraina till högsta nivån på över två år.
  • Vid ett tillfälle handlade XLM cirka 220% högre för veckan innan en blygsam tillbakadragning ägde rum.

Priset på Stellar (XLM) exploderade upp med över 80% igår för att utöka de totala veckovinsterna till cirka 200%. Uppsvinget kom efter nyheten om att Stellar inlett ett samarbete med Ukraina för att arbeta med landets centralbanks digitala valuta.

Grundläggande analys: Större samarbete inlett

Ministry of Digital Transformation of Ukraine och Stellar Development Foundation undertecknade ett avtal om att arbeta tillsammans för att utveckla landets ekosystem för virtuella tillgångar och att skapa en ukrainsk digital valuta.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ministeriet och SDF undertecknade ett samförståndsavtal och samarbete, enligt vilket de kommer att etablera en sofistikerad digital tillgångsmarknadsinfrastruktur och förstärka Ukrainas position på den finansiella marknaden i Europa.

”Ministeriet för digital transformation arbetar med att skapa den rättsliga miljön för utvecklingen av virtuella tillgångar i Ukraina. Vi tror att vårt samarbete med Stellar Development Foundation kommer att bidra till utvecklingen av den virtuella tillgångsindustrin och dess integration i det globala finansiella ekosystemet,” sa Oleksandr Bornyakov, biträdande minister för digital transformation för IT-utveckling.

Bornyakov sa att utvecklingen av en nationell digital valuta också utgör en viktig aspekt av detta partnerskap eftersom majoriteten av andra större länder utvecklar sina egna digitala valutor.

”Ukrainas centralbank har undersökt möjligheten att implementera en CBDC sedan 2017. Det visar Ukrainas rörelse mot en av de stora ekonomiska trenderna. Vid ministeriet strävar vi efter att säkerställa vårt lands anpassning till tekniska innovationer och konkurrenskraft på den finansiella marknaden i Östeuropa,” tillade han.

Det undertecknade memorandumet beskriver några kärnaspekter som SDF och ministeriet kommer att fokusera på, inklusive samarbete för att upprätta en marknad för digitala tillgångar i Ukraina, ge stöd till digitala tillgångsrelaterade projekt, utveckling och reglering av stablecoin-cirkulationen i landet och att utveckla en nationell digital valuta.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: XLM:s pris exploderar uppåt

Priset på XLM exploderade uppåt med mer än 80% igår efter nyheterna från Ukraina och nådde de högsta nivåerna som registrerats sedan maj 2018. Vid ett tillfälle hade den digitala tillgången stigit med cirka 220% under veckan innan den föll något då vissa XLM-köpare kasserade ut sina vinster.

XLM veckograf (TradingView)

Som vi kan se i diagrammet ovan stannade priset vid 0,43 dollar, där Fibonacci-förlängningslinjen på 261,8% ligger. En veckoavslutning över 0,31 dollar skulle lägga grunden för en mer hållbar satsning mot höjdpunkten från januari 2018 nära 0,77 dollar.

Sammanfattning

Ministry of Digital Transformation of Ukraine och Stellar Development Foundation tillkännagav ett samarbete för att utveckla en digital tillgångsmarknad i Ukraina och skapa en nationell virtuell valuta. Nyheten hjälpte Stellar att stiga med över 80% igår.