KB Home toppar Wall Street Q4-prognoser för resultat och intäkter

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jan 13, 2021
  • KB Home överträffar Wall Streets prognoser för resultat och intäkter under fjärde kvartalet.
  • Byggföretaget rapporterar 77,58 miljoner pund i nettoresultat.
  • KB Home såg en årlig tillväxt på 42% för nettobeställningarna under fjärde kvartalet.

KB Home (NYSE: KBH) sa på tisdagen att deras resultat och intäkter under fjärde kvartalet toppade Wall Streets förväntningar trots den pågående covid-19-pandemin som hittills har smittat fler än 23 miljoner människor i USA och orsakat strax under 388 tusen dödsfall.

Aktierna i företaget steg med mer än 1,5% under efterhandeln på tisdag. Med ett pris på 25,48 pund per aktie har KB Home återhämtat sig mer än 200% från ett lägsta värde på 8,09 pund per aktie i mars 2020 när covid-19-krisen slog hårt mot den amerikanska bostadsmarknaden.

KB Homes finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

KB Home sa att deras nettoresultat under fjärde kvartalet landade på 77,58 miljoner pund, vilket motsvarar 82 pence per aktie. Under samma kvartal förra året hade bostadsbyggaren en högre nettoinkomst per aktie på 96 pence.

I separata nyheter från USA meddelade Zoom Video Communications Inc. att de kommer att genomföra en sekundär aktieförsäljning för att samla 1,10 miljarder pund. Videochattföretaget värderar sina aktier till ungefär tio gånger det pris som de debuterade på Nasdaq-börsen med 2019.

KB Home registrerade intäkter på 870 miljoner pund under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en nedgång på 23% jämfört med året innan. Enligt FactSet hade experter förutsagt att det Los Angeles-baserade företaget skulle registrera en ännu lägre försäljning på 830 miljoner pund under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för GAAP-vinst per aktie uppgick till 68,06 pence per aktie.

Under föregående kvartal (Q3) bokförde husbyggnadsföretaget 730 miljoner pund i intäkter, enligt rapporten som publicerades i september.

VD Jeffrey Mezgers kommentarer på tisdag

Enligt VD Jeffrey Mezger var 2020 extraordinärt för KB Home som såg en 42% årlig tillväxt för nettoorder under Q4. Mezger sa:

”Förhållandena på bostadsmarknaden fortsätter att vara robusta, eftersom pandemin har bidragit till att driva efterfrågan för husägare. KB Home har startat 2021 med en stark position för att både utöka vår skala och leverera en tillväxt med överlägsna marginaler. Framför allt förväntar vi oss betydligt högre intäkter och resultat 2021 för att driva en betydande ökning av vår avkastning på eget kapital.”

KB Home handlades i genomsnitt nästan platt på aktiemarknaden förra året. I skrivande stund har det tidigare Fortune 500-företaget ett börsvärde på 2,26 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 10,27.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust