Zoom avslöjar planer på sekundär aktieförsäljning för 1,10 miljarder pund

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jan 13, 2021
  • Zoom avslöjade planer för en sekundär aktieförsäljning för 1,10 miljarder pund.
  • Det amerikanska företaget värderar sina aktier till 247,42 pund styck.
  • Zoom kan använda kapitalet från aktieförsäljningen för att finansiera förvärv.

I ett tillkännagivande på tisdag sa Zoom Video Communications Inc. (NASDAQ: ZM) att de kommer att genomföra en sekundär aktieförsäljning för att samla 1,10 miljarder pund. Teknikföretaget prissatte sina aktier till 247,42 pund per styck, vilket är ungefär tio gånger det pris som de debuterade på Nasdaq-börsen med 2019. Enligt Zoom kommer aktieerbjudandet att innebära ungefär 4,4 miljoner nya aktier.

Zooms aktier föll med cirka 2% i handeln före marknaden på tisdag men steg nästan 8% senare på dagen. Aktien byter nu händer till 262,25 pund per aktie mot höga 416,40 pund per aktie i oktober. Läs mer om hur man investerar på aktiemarknaden.

Zoom hade 535,20 miljoner pund i likvida medel i oktober

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den pågående covid-19-pandemin visade sig vara positiv för Zooms verksamhet ifjol då företag från hela världen övergick till distansarbete, vilket ökade efterfrågan på videochatt. Nu när den nya varianten av det influensaliknande viruset fortsätter att störa företag, kommer det San Jose-baserade företaget sannolikt att gå starkt även de kommande månaderna.

I januari 2020 rapporterade Zoom 207,41 miljoner pund i likvida medel – en siffra som steg till 535,20 miljoner pund i oktober. Enligt experterna förväntas den tillkännagivna försäljningen ytterligare förstärka balansräkningen för videokommunikationsföretaget som redan är lönsamt.

I en rapport som publicerades i november rapporterade Zoom en oöverträffad omsättningstillväxt på 367% under det tredje kvartalet.

Zoom kan använda kapitalet från aktieförsäljningen för att finansiera förvärv

Zoom värderas för närvarande till nära 75 miljarder pund – en tillräckligt stark position för att genomföra betydande förvärv. Kapitalförstärkningen från aktieutbudet kommer ytterligare att hjälpa dem på traven. Zoom kommenterade att:

”Kapitalet från aktieförsäljningen kommer främst att användas för investeringar och rörelsekostnader. Zoom kan också använda en del av nettointäkterna för förvärv eller strategiska investeringar i kompletterande företag, produkter, tjänster eller teknik.”

Nyheten kommer bara en månad efter att det amerikanska företaget avslöjade planer på att utöka sin närvaro i Singapore.

Zoom presterade extremt positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på cirka 400%. I skrivande stund har det Nasdaq-noterade företaget ett pris/vinst-förhållande på 245,97.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust