Är PayPal ett köp eller sälj i januari?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 14, 2021
  • PayPal introducerade en ny Cash a Check-funktion i sin Venmo-app.
  • Evercore lyfte prismålet för PayPal från 240 till 312 dollar.
  • Så länge priset ligger över 200 dollar så förblir Paypals aktier i köpzonen.

PayPal (NASDAQ: PYPL) fortsätter att expandera sin verksamhet och aktierna i detta företag handlas nära rekordhöga nivåer. Digitala betalningar är fortfarande ett starkt tillväxtområde och analytikföretaget Evercore lyfte prismålet för PayPal till 312 från 240 dollar.

Grundläggande analys: Digitala betalningar är fortfarande ett starkt tillväxtområde

PayPals aktier steg mer än 100% år 2020 och aktiekursen fortsätter att klättra. PayPal fortsätter att expandera sin verksamhet, och enligt analytiker går företaget en ljus framtid till mötes.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

PayPals nya kryptotjänst låter användare köpa varor och tjänster med krypto, och företaget introducerade också en ny Cash a Check-funktion i sin Venmo-app för utvalda kunder. Venmo-kunder kan ta ut kontanter, löner och statliga checkar direkt i Venmo-appen.

PayPal rapporterade sina Q3-resultat i början av november. De totala intäkterna hade ökat med 24,7% jämfört med samma kvartal året innan till 5,46 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,86 dollar. De totala intäkterna köade mer än väntat (+50 miljoner dollar), och företaget höjde sin prognos för räkenskapsåret 2020.

”PayPals tredje kvartal var ett av de starkaste i vår historia. Vår tillväxt förstärker den viktiga roll vi spelar i våra kunders dagliga liv under denna pandemi. När vi går framåt investerar vi i att skapa den mest övertygande och expansiva digitala plånboken som omfattar alla former av digitala valutor och betalningar, och fungerar sömlöst i både den fysiska och digitala världen,” sa PayPals VD Dan Schulman.

Nu uppges att PayPal har investerat i Taxbit, ett Utah-företag som hjälper kryptoanvändare att räkna ut skatter på sina innehav. En positiv nyhet är att analytikföretaget Evercore lyfte prismålet för PayPal till 312 från 240 dollar.

Trots detta är min åsikt att Paypal för närvarande är övervärderat, och de viktigaste drivkrafterna för PayPals senaste tillväxt är externa. Med ett börsvärde på 278 miljarder dollar förblir aktien dyr och representerar endast en möjlighet för kortvariga handlare.

Teknisk analys: Så länge som priset är över 200 dollar så ligger aktien i köpzonen

När vi tittar på diagrammet nedan (en årsperiod) kan vi se att aktien steg från 82 till 247 dollar på kort tid. Så länge priset är över 200 dollar så förblir aktien i köpzonen, och det finns ingen indikation på att trenden kommer att vända.

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag nu markerat betydande motstånds- och stödnivåer. De kritiska supportnivåerna är 220 och 200 dollar, samtidigt som 250, 260 och 280 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset hoppar över 250 skulle det vara en signal att köpa aktier i PayPal och nästa mål kan då ligga runt 260.

Om priset å andra sidan sjunker under 200, skulle det vara en tydlig säljsignal, och då ligger vägen fri ned till 180 dollar.

Sammanfattning

PayPal fortsätter att utöka sin verksamhet och den senaste kvartalsrapporten var en av de starkaste i företagets historia. Digitala betalningar är fortfarande ett starkt tillväxtområde och analytikföretaget Evercore lyfte prismålet för PayPal till 312 från 240 dollar. Min åsikt är att Paypal är övervärderat, men så länge priset är över stödet vid 200 dollar så förblir aktien i köpzonen.