Target jämförbara försäljningar stiger 17,2% under julhandeln

Författad av: Wajeeh Khan
januari 14, 2021
  • Target jämförbara försäljningar steg 17,2% under julhandeln.
  • Butikernas avhämtningstjänster hjälpte till att sälja 150 miljoner artiklar.
  • Target Corp säger att försäljningen i januari har visat motståndskraft hittills.

Target Corp (NYSE: TGT) sa på onsdagen att dess jämförbara försäljning ökade med 17,2% under julhandeln. Företaget tillskrev ökningen till den digitala försäljningen som de sa ökade med över 100% tack vare högre efterfrågan på elektronik, hemvaror och skönhetsprodukter.

Target stängde den ordinarie handeln efter en nedgång på strax under 1% på onsdagen. Aktierna i företaget handlas nu till 144,36 pund per aktie, jämfört med ett lägsta värde på 66,75 pund per aktie i mars 2020 när covid-19-krisen begränsade människor till sina hem.

Avhämtningstjänster från butiker hjälpte till att sälja 150 miljoner artiklar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Target investerade kraftigt i avhämtningstjänster i butiker och leveranser samma dag under den pågående covid-19-pandemin ifjol. Investeringen, enligt det Minneapolis-baserade företaget, bidrog också till den optimala försäljningen under julhandeln.

Avhämtningstjänsterna hjälpte dem att sälja 150 miljoner artiklar under julhandeln, vilket motsvarar en årlig ökning på nära 300%. Återförsäljaren sa också i ett blogginlägg på onsdagen att precis som ifjol så kommer dess nätverk av cirka 1 900 butiker i USA att vara stängt under Thanksgiving 2021.

Enligt VD Neil Saunders från GlobalData Retail:

”Det är inte troligt att återförsäljare återvänder till den stora försäljningshetsen kring Thanksgiving och Black Friday ens efter att pandemin är över.”

I separata nyheter från USA rapporterade återförsäljare Urban Outfitters på tisdagen att deras försäljning minskade under de två månaderna som avslutades den 31 december med 8,4% jämfört med samma period föregående år.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Target säger att försäljningen i januari har visat motståndskraft hittills

Target uttryckte också förtroende på onsdagen för att försäljningen har visat motståndskraft även i januari. I genomsnitt förutspår experter att det amerikanska detaljhandelsföretaget kommer att se en tillväxt på 12,7% på årsbasis under fjärde kvartalet.

Under det föregående kvartalet (Q3) bokförde Target en tillväxt på nästan 20% för sin jämförbara försäljning. Gorden Haskett-analytiker är dock inte så optimistiska att återförsäljaren kommer att kunna matcha den siffran under fjärde kvartalet.

Target presterade till stor del positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nästan 40%. I skrivande stund har den amerikanska återförsäljaren ett marknadsvärde på 72,26 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 26,08.