Ashmore Group rapporterar att det förvaltade kapitalet ökat med 9%

Författad av: Wajeeh Khan
januari 15, 2021
  • Ashmore rapporterar en tillväxt på 9% för det förvaltade kapitalet.
  • Investeringsförvaltaren värderar AUM till 68,06 miljarder pund.
  • Ashmore Groups aktie sjönk med nästan 20% under 2020.

Ashmore Group plc (LON: ASHM) sa på fredag att dess tillgångar under förvaltning (AUM) såg en årlig tillväxt på 9% under fjärde kvartalet 2020. Företaget värderade sin totala AUM till 68,06 miljarder pund i slutet av året.

Ashmore Group steg med mer än 2% under förhandeln på fredag, men förlorade nästan hälften av intradagsvinsten när marknaden öppnat. Aktierna handlas nu till 451 pence per aktie, jämfört med låga 307 pence per aktie den första veckan i april 2020. Läs mer här om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För perioden mellan september och december sa Ashmore att dess tillgångar under förvaltning steg med 5,49 miljarder pund. De värderade sin positiva investeringsutveckling till 5,93 miljarder pund, vilket kompenserade för 439,09 miljoner pund i nettoutflöden. I september rapporterade Ashmore en årlig tillväxt på 5% för sina helårsintäkter.

VD Marc Coombs kommentarer på fredagen

VD Marc Coombs sa i ett uttalande på fredagen:

”Medan covid-19 kommer att fortsätta att påverka enskilda länder olika, stöder distributionen av vacciner uppfattningen att 2021 kommer att se förbättrad tillväxt och framför allt prognosen för tillväxten i tillväxtländer är högre än i den utvecklade världen.”

Enligt aktieanalytiker Tom Mills från Jefferies var Ashmores AUM i slutet av 2020 betydligt högre än konsensusen som låg på 64,91 miljarder pund.

I separata nyheter från Storbritannien sa betting- och spelföretaget Entain plc att det för samtal om att utse Jette Nygaard-Andersen till sin nya verkställande direktör.

Ashmores aktie sjönk med nästan 20% 2020

Ashmores rapport på fredag tillskrev 27% av tillväxten i AUM till utvecklande aktier. Lokal och extern skuld ökade däremot med 10% vardera. Den brittiska investeringsförvaltaren sa också på torsdag att aktier, utlandsskulder och likviditet såg nettoinflöden, men lokal valuta, och blandade och företagsskulder registrerade utflöden under perioden.

Ashmore presterade ganska nedslående på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på knappt 20%. I skrivande stund värderas det Londonbaserade företaget till 3,23 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 17,65.