BlackRocks Q4-nettoresultat steg till 1,13 miljarder pund

Författad av: Wajeeh Khan
januari 15, 2021
  • BlackRocks nettoresultat steg till 1,13 miljarder pund under det fjärde kvartalet.
  • Kapitalförvaltaren toppar analytikernas prognoser för resultat och intäkter.
  • BlackRock värderade sina tillgångar under förvaltning till 6,37 biljoner pund vid slutet av fjärde kvartalet.

BlackRock Inc. (NYSE: BLK) publicerade sin resultatrapport för fjärde kvartalet på torsdag som toppade analytikernas prognoser för resultat och intäkter. Den amerikanska multinationella kapitalförvaltaren värderade tillgångarna under förvaltning till 6,37 biljoner pund vid slutet av fjärde kvartalet.

Tidigare i veckan sa BlackRock att man sålt andelar i tre kinesiska telekommunikationsleverantörerna efter att USA beslutat för att inkludera dem i sin sanktionslista.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

BlackRock föll med cirka 4% under gårdagens förhandel. Aktien handlas för närvarande till 554,50 pund per aktie. I jämförelse hade den sjunkit så lågt som till 240 pund per aktie i mars 2020. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en lista över de bästa för att underlätta ditt val.

BlackRocks finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

BlackRock sa att dess nettoresultat under fjärde kvartalet landade på 1,13 miljarder pund, vilket motsvarar 7,33 pund per aktie. Under samma kvartal förra året begränsades dess nettoresultat till lägre 950 miljarder pund eller 6,07 pund per aktie.

Justerat för engångsposter tjänade kapitalförvaltaren 7,45 pund per aktie under det senaste kvartalet jämfört med föregående års 6,10 pund per aktie. När det gäller intäkter rapporterade BlackRock 3,28 miljarder pund under fjärde kvartalet, vilket motsvarar en 13% årlig tillväxt.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle se en lägre intäkt på 3,12 miljarder pund under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie uppgick till 6,69 pund. Det New York-baserade företaget värderade nettoinflödena under det senaste kvartalet till 92,89 miljarder pund jämfört med något högre 94,29 miljarder förra året.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

BlackRock tillskriver sina positiva resultat till högre marknadsvolatilitet

BlackRock sa att den pågående covid-19-krisen och det amerikanska presidentvalet i november skapade volatilitet under Q4. Följaktligen övergick investerarna till företagets aktiva fonder och börshandlade fonder under det senaste kvartalet i hopp om att slå marknaden.

Covid-19 har hittills infekterat fler än 23 miljoner människor i USA och orsakat drygt 400 tusen dödsfall. Under föregående kvartal (Q3) bokförde BlackRock en vinstökning med 22%, enligt rapporten som publicerades i oktober.

BlackRock presterade till stor del positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på mer än 40%. I skrivande stund har det amerikanska multinationella kapitalförvaltningsföretaget ett marknadsvärde på 87 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 25,89.