JP Morgans resultat och intäkter överträffar Q4-prognoserna

Författad av: Wajeeh Khan
januari 16, 2021
  • JP Morgan överträffade analytikernas uppskattningar för resultat och intäkter under fjärde kvartalet.
  • Minskade kreditreserver ökade bankens resultat per aktie med 52,69 pence.
  • JP Morgan avslöjade ett återköpsprogram för aktier till ett värde av 21,95 miljarder pund.

JP Morgan Chase & Co. (NYSE: JPM) rapporterade sina finansiella resultat för fjärde kvartalet på fredag och överträffade analytikernas uppskattningar för resultat och intäkter. Företaget förklarade sin starka prestation med att de släppt medel som det tidigare hade avsatt för att täcka dåliga lån.

JP Morgans aktier, som du kan lära dig att köpa online här, sjönk med strax under 1% under fredagens förhandel. Den amerikanska investeringsbanken handlas nu till 102,47 pund per aktie. Som jämförelse hade den sjunkit så lågt som till 57,84 pund per aktie den sista veckan i mars 2020.

JP Morgans finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Refinitiv hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra 21 miljarder pund i intäkter under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie begränsades till 1,92 pund. I sin rapport på fredag slog JP Morgan båda prognoserna med en högre intäkt på 22,07 miljarder pund under Q4 och 2,77 pund i vinst per aktie.

Det amerikanska multinationella företaget sa att minskade kreditreserver ökade deras resultat per aktie med 52,69 pence under det senaste kvartalet. JP Morgans resultatrapport kommer bara några veckor efter att banken meddelade att den kommer att förvärva lojalitetsprogramenheten cxLoyalty.

VD Jamie Dimon kommenterade resultatrapporten på fredag och sa:

”Även om positiv utveckling kring vaccinationer och stimulans bidrog till dessa minskade reserver under det här kvartalet, fortsätter våra kreditreserver på över 21,95 miljarder pund att spegla en betydande ekonomisk osäkerhet på kort sikt och gör det möjligt för oss att motstå en ekonomisk miljö som är mycket sämre än de nuvarande basprognoserna från de flesta ekonomer.”

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Andra framstående siffror i JP Morgans resultatrapport

Andra framstående siffror i investeringsbankens finansiella rapport på fredag inkluderar 1,46 miljarder pund av aktiehandelsintäkter, jämfört med förväntade 1,35 miljarder pund. Ränteintäkterna, enligt JP Morgan, uppgick till 2,89 miljarder pund, vilket inte motsvarade analytikernas prognos på 3,02 miljarder pund.

I ett tillkännagivande förra månaden avslöjade den New York-baserade banken planer på att starta ett återköpsprogram för aktier till ett värde av 21,95 miljarder pund . JP Morgan Chase såg en resultattillväxt på 4% på årsbasis under tredje kvartalet, enligt rapporten som publicerades i oktober.

JP Morgan Chase presterade något nedåt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på knappt 10%. I skrivande stund värderas investeringsbanken till 314,91 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 18,42.