Netflix handlas på tjurmarknad när investerare väntar på Q4-resultat

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 17, 2021
  • Citigroup höjde sitt prismål för Netflix från 450 till 580 dollar.
  • Investerarnas fokus ligger på Q4-resultat som kommer att publiceras den 19 januari.
  • Så länge som priset är över 400 dollar förblir aktien i köpzonen.

Aktierna i Netflix (NASDAQ: NFLX) har haft en stigande trend under flera månader, och enligt den tekniska analysen finns det ingen risk för en björnmarknad för tillfället. Citigroup höjde sitt prismål för Netflix till 580 dollar och investerarnas fokus ligger nu på Q4-resultat som kommer att släppas den 19 januari.

Grundläggande analys: Investerarnas fokus ligger på Netflix Q4-resultat

Netflix aktier har försvagats mer än 7% sedan början av 2021, och risken för ytterligare nedgångar är inte över ännu. Många analytiker är överens om att den amerikanska aktiemarknaden kan gå in i en korrigeringsfas som kan innebära ytterligare press på Netflix-aktierna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Användningen av Netflix visade tecken på avmattning i Nordamerika och det genomsnittliga antalet månatliga besökare sjönk i USA/Kanada till 57,9 miljoner i december. Trots detta höjde Citigroup sitt prismål för Netflix från 450 till 580 dollar då företaget fortsätter att dominera både original-TV-serier och förvärvade TV-serier.

Det är också värt att nämna att analytikerföretaget Cowen höjde sitt prismål för Netflix från 625 till 650 dollar med föhoppningar om ett starkt fjärde kvartal. Netflix kommer att rapportera Q4-resultatet den 19 januari och marknaden förväntar sig bra abonnentantal, inte minst med tanke på de pågående lockdown-åtgärderna i många länder.

Netflix har en utmärkt position på marknaden, men det aktuella aktiekursen representerar enligt min mening inte en attraktiv startpunkt för långsiktiga investerare. Netflix framtida kassaflöden har redan tagits med beräkningen för värderingen av dess aktier, och med ett börsvärde på 220 miljarder dollar är detta företag fortfarande dyrt.

Om Netflix Q4-resultat visar att försäljning, resultat och kassaflödeutveckling inte lever upp till förväntningarna kan aktierna sjunka ytterligare.

Teknisk analys: Netflix aktier fortsätter att handla på en tjurmarknad

Det finns några uppenbara risker när det gäller att investera i Netflix-aktier i januari, men så länge som priset är över 400 dollar förblir denna aktie i en köpzon.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 450 och 400 dollar, samtidigt som 550 och 600 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset hoppar över motståndet vid 550 dollar skulle det vara en signal att handla Netflix-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 600 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 400 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och förmodligen ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Sammanfattning

Citigroup höjde sitt prismål för Netflix till 580 dollar och Cowen till 650 dollar med förhoppningar om ett starkt Q4-resultat. Med ett börsvärde på 220 miljarder dollar är denna aktie enligt min mening dyr, men så länge priset ligger över stödet vid 400 dollar finns det ingen risk för en björnmarknad. Netflix framtida kassaflöden har redan tagits med i värderingen av aktierna, och om företaget inte lever upp till de prognoserna kommer aktiekursen att falla betydligt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust