DXY: Dollarindexet bildar huvud och axlar-mönster inför Feds räntebeslut

Av:
Jan 25, 2021
Uppdaterad: May 27, 2022
Listen
  • Dollarindexet i USA har bildat ett huvud och axlar-mönster före FOMC:s räntebeslut.
  • Ekonomer förväntar sig att banken lämnar räntor och kvantitativa lättnadspolicyer oförändrade.
  • USA kommer också att offentliggöra sina BNP-uppgifter för fjärde kvartalet på torsdag den här veckan.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Det amerikanska dollarindexet (DXY) har stigit för andra dagen i rad inför en relativt hektisk vecka för de amerikanska marknaderna. Indexet handlas till 90,30 dollar, vilket är något över veckans lägsta värde på 89,17 dollar.

Dollar index
Dollar index price action

Federal Reserves räntebeslut

Copy link to section

Dollarindex stiger inför Feds räntebeslut som planeras till onsdag denna vecka. Experter förväntar sig att centralbanken kommer att lämna räntorna oförändrade på den nuvarande rekordlåga nivån mellan 0% och 0,25% under mötet. Dessutom förväntas banken fortsätta med sina tillgångsköp för att försöka stödja ekonomin.

Valutainvesterare kommer att ägna stor uppmärksamhet åt Jerome Powells uttalanden och prognos för framtiden Prognosen är viktig eftersom några av de beslutande medlemmarna redan har börjat prata om minskade tillgångsköp och höjda räntor.

FOMC-mötet kommer vid en tidpunkt då det råder tvivel om Joe Bidens stimulanspaket på 1,9 biljoner dollar. Medan de flesta senatorer tror att stimulansen behövs har vissa av dem ifrågasatt delar av paketet. Till exempel har vissa ifrågasatt att alla amerikaner ska få checkar på 1 400 dollar.

USA:s BNP-uppgifter väntar

Copy link to section

Dollarindexet stiger också inför den första behandlingen av de amerikanska BNP-uppgifterna för fjärde kvartalet som kommer att publiceras på torsdag. Dessa siffror kommer att berättar mer om den amerikanska ekonomin och den pågående återhämtningen.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest globally in stocks, options, futures, currencies, bonds and funds from a single unified platform, with our highest-rated broker.

Ad

Ekonomer som intervjuats av Reuters förväntar sig att uppgifterna visar att ekonomin expanderade med 4% efter att ha ökat med mer än 33,4% under föregående månad. Denna tillväxt beror främst på ökade konsumentutgifter under julhandeln.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

På fredagen kommer dollarindexet att reagera på uppgifter om hushållens inkomster och utgifter. Andra viktiga uppgifter som väntar den här veckan är försäljningen av nya hem, grossistlager och beställningar av hållbara varor.

Tekniska utsikter för det amerikanska dollarindexet

Copy link to section
Dollar index
Det amerikanska dollarindexet teknisk graf

Det fyra timmar långa diagrammet visar att dollarindex hittade ett starkt stöd vid 90 dollar och har försökt stiga. Indexet har också bildat ett huvud och axlar-mönster vars hals ligger vid 90 dollar. Det ligger också något över det 25-dagars exponentiella glidande medelvärdet. På kort sikt kommer indexet därför sannolikt att fortsätta stiga när tjurar riktar in sig mot höger axel vid 90,60 dollar. Om det visar sig stämma kommer indexet sannolikt att dra tillbaka och sjunka under YTD-läget vid 89,22 dollar.

Ad

Försöker du dra fördel av stigande & fallande USD-, GBP-, EUR-kurser? Handla valutor inom några minuter med vår topprankade mäklare, eToro.

10/10
eToro är en plattform med flera tillgångar som erbjuder CFD-produkter och icke-CFD-produkter. 68% av detaljhandelskonton förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.
Trade forex
USD Forex