Aktier i China Mobile kan vara ett bra köp i februari

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 27, 2021
  • China Mobile erbjuder en mycket bra möjlighet för investerare.
  • Den nuvarande avkastningen på 6,9% gör den till en av regionens stadigare aktörer.
  • China Mobiles aktier har tagits bort från New York Stock Exchange.

China Mobiles aktier avnoterades från New York-börsen den 11 januari. Sedan dess har aktierna i företaget fortsatt att vara under press på de andra börserna trots att investerare i detta företag har mycket att vinna i förhållande till en relativt liten risk.

Grundläggande analys: China Mobile aktier är lockande

I november skrev Donald Trump under en order som förbjuder amerikanska investerare att köpa in sig i kinesiska företag som USA uppger stöder Kinas militär, underrättelsetjänster och säkerhetstjänster.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I början av januari bekräftade New York Stock Exchange att det skulle avnotera China Mobile och andra kinesiska telekombolag. Förra veckan lämnade företaget in en begäran i Hongkong och bad New York Stock Exchange att omvärdera sitt beslut.

Om New York Stock Exchange ändrar sitt beslut kommer det utan tvekan att vara positiva nyheter för företagets aktieägare.

”Avlägsnande av aktier från en större börs betyder inte att investerare inte kan handla med det, men det medför större risk. Aktierna ’handlas över disk’, vilket betyder att de ligger utanför de stora finansiella institutionernas system och inte kan garantera att säljare snabbt kommer att hitta en köpare utan att förlora pengar,” säger en analytiker från Forbes.

Investerare från USA har tillgång till China Mobile via OTC-marknaden, men detta resulterar vanligtvis i handel med låg volym. Jag fortsätter att vara övertygad om att China Mobile erbjuder ett utmärkt tillfälle för investerare, och kanske är det rätt tid att investera i aktier i detta företag just nu.

Företaget når 950 miljoner mobilkunder och kommer att fortsätta att utöka sin marknadsandel. China Mobiles aktier handlas till mindre än åtta gånger terminsresultatet, och den aktuella utdelningsavkastningen på 6,9% gör det till en av regionens stadigare aktörer.

Teknisk analys: China Mobiles aktier förblir på en björnmarknad

Datakälla: tradingview.com

China Mobiles aktier har ett utmärkt ”risk/reward”-förhållande. De nuvarande stödnivåerna är 4,5 och 4 euro, samtidigt som 5,5 och 6 euro representerar de nuvarande motståndsnivåerna.

Om priset stiger över motståndet vid 5,5 euro skulle det vara en köpsignal för China Mobile-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 6 euro. Om priset sjunker den närmsta tiden till mellan 4,5 och 4 euro kan det vara ett mycket bra tillfälle att investera i China Mobile-aktier.

Sammanfattning

China Mobiles aktier handlas nära de lägsta nivåerna på tio år efter att New York-börsen avnoterade aktierna i företaget. Trots det representerar den aktuella prisnivån bra valuta för pengarna, och kanske är det rätt tid att investera i China Mobile-aktier. Donald Trump skrev under en order som förbjuder amerikanska investerare att köpa in sig i kinesiska företag som stöder Kinas militär. China Mobile har bett NYSE att omvärdera sitt beslut, men förhållandet mellan USA och Kina fortsätter att vara spänt. Den nya amerikanska presidenten, Joe Biden, kommer att ha svårt att hantera finansiella flöden och förbindelser med Kina.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust