Är februari en bra månad att köpa IBM-aktier?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 7, 2021
  • IBM förväntar sig en årlig omsättningstillväxt under 2021.
  • Med ett börsvärde på 108 miljarder dollar är IBM fortfarande undervärderat i förhållande till marknaden.
  • IBM avslöjade planer på att etablera ett centrum i indiska Bengaluru.

Aktierna i IBM (NYSE: IBM) försvagades från 131 till under 118 dollar sedan mitten av januari, och det aktuella priset ligger runt 121 dollar. Detta företag erbjuder en mycket bra möjlighet för investerare, och de flesta finansanalytiker förväntar sig också att priset kommer att stiga avsevärt de närmaste åren.

Grundläggande analys: IBM förväntar sig en årlig omsättningstillväxt under 2021

International Business Machines Corporation (IBM) är ett amerikanskt multinationellt teknikföretag som sysselsätter fler än 350 000 anställda i 170 länder. IBM fortsätter att vara en viktig aktör inom IT-verksamheten, men dess aktier har försvagats efter att företaget inte levde upp till prognoserna för intäkter under Q4.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget rapporterade sitt Q4-resultat i januari. De totala intäkterna hade minskat med -6,5% på årsbasis till 20,37 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 1,41 dollar. De totala intäkterna minskade mer än väntat, men bruttomarginalen överträffade prognoserna.

Moln- och kognitiv programvaruförsäljning minskade med 5%, globala affärstjänster minskade med 3%, men företaget förväntar sig en årlig omsättningstillväxt under 2021.

”Vi gjorde framsteg 2020 och växte vår hybridmolnplattform som grund för våra kunders digitala omvandlingar samtidigt som vi hanterade den bredare osäkerheten i makromiljön. De åtgärder vi vidtar för att fokusera på hybridmoln och AI ger oss förtroendet för att vi kan uppnå intäktstillväxt 2021,” sa VD Arvind Krishna.

IBM tillkännagav nyligen planer på att etablera ett centrum i Bengaluru (Indien) tillsammans med Larsen & Toubro Infotech för att integrera lösningar med kunderna. Företaget har förklarat en kvartalsudelning på 1,63 dollar per aktie, vilket ligger i linje med tidigare utdelningar och motsvarar en utdelningsavkastning på cirka 5,3%.

IBM är ett stabilt företag med bra fundament och med ett börsvärde på 108 miljarder dollar är denna aktie fortfarande undervärderad jämfört med övriga marknaden. Detta företag erbjuder en mycket bra möjlighet för investerare, och kanske är det rätt tid just nu att investera i IBM-aktier.

Teknisk analys: IBM:s aktier försvagades efter att företaget inte levde upp till prognoserna för Q4-intäkterna

IBM:s aktier sjönk från 131 till under 118 dollar sedan mitten av januari, och det aktuella priset ligger runt 121 dollar. Om priset sjunker ytterligare de kommande veckorna kan ett pris i intervallet från 100 till 105 dollar vara ett mycket bra tillfälle att köpa IBM-aktier.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga stödnivåerna är 115 och 110 dollar, samtidigt som 130 och 140 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 130 dollar skulle det vara en köpsignal, men om priset faller under 115 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Sammanfattning

IBM rapporterade sina Q4-resultat i januari. De totala intäkterna hade minskat med -6,5%, men företaget förväntar sig en årlig omsättningstillväxt under 2021. IBM:s aktier försvagades efter att företaget inte levde upp till förväntningarna för Q4-intäkterna, men med ett börsvärde på 108 miljarder dollar är denna aktie fortfarande undervärderat i förhållande till marknaden .

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust