Motley Fool planerar BTC-investering på 3,5 miljoner pund

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 19, 2021
  • Företaget förutspår att BTC-värdet kommer att tiodubblas på 15 år.
  • Motley Fool anser att BTC är ett effektivt alternativ för att lagra pengar jämfört med guld.
  • Enligt företaget kan BTC också vara ett lämpligt medium för transaktioner när den stabiliserar sig.

Motley Fool, ett Alexandria-baserat privat finans- och investeringsrådgivningsföretag, har hoppat på kryptotåget. Företaget avslöjade den här nyheten via en tweet och ett blogginlägg den 17 februari och noterade att det har introducerat Bitcoin (BTC) i sin 10X-portfölj för traditionella valutor. Därtill meddelade företaget att de kommer att köpa BTC till ett värde av 3,59 miljoner pund och lägga till denna investering i balansräkningen.

Beslutet att doppa tårna i krypto är ett resultat av att Motley Fool anser att BTC kan lagra pengar mer effektivt på lång sikt jämfört med guld. BTC kommer också att bli ett lämpligt medium för transaktioner när priset stabiliseras under detta decennium. Därtill noterade företaget att BTC kan fungera som en produktiv säkring mot inflation.

BTC kan stiga över 359 000 dollar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en optimistisk BTC-prisprognos sa företaget att de nuvarande prissvängningarna för BTC inte är en anledning till oro. BTC kan klättra till aldrig tidigare skådade höjder under de kommande 10 till 15 åren. Därför planerar de att hålla sin BTC-investering i många år framöver. Samtidigt komstaterade Motley Fool att de för närvarande ger alla medlemmar av sin 10X-tjänst en chans att köpa den ledande kryptovalutan innan de genomför sitt köp på 3,59 miljoner pund.

Motley Fool kommenterade att:

I vår 10X-portfölj för traditionella valutor rekommenderar vi och köper Bitcoin. Det kommer att vara ett kärninnehav i vår 10X-portfölj. Det finns 39 andra aktier som vi tror har en utveckling som potentiellt kan leda till 10x-avkastning någon gång under de närmaste 15 åren. Vi tror att Bitcoin också kan leverera den avkastningen.

Om företagets förutsägelse stämmer kommer BTC att handlas över 359 000 pund under de närmaste 15 åren. I skrivande stund byter BTC händer till 37 134 pund. BTC har stigit med 14,51% bara de senaste sju dagarna.

Den här nyheten kommer när fler vanliga företag beslutar att stödja BTC. Under den senaste veckan tillkännagav Tesla en investering på 1,08 miljarder pund i BTC. Mastercard avslöjade också att det arbetar med att integrera vissa kryptovalutor i sitt nätverk före årets slut. Därtill konstaterade Twitter att de utforskar att anta BTC som ett betalningsalternativ för sina anställda.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust