Ska jag investera i General Electric efter att Goldman Sachs höjt kursmålet till 15 dollar?

Författad av: Stanko Iliev
februari 23, 2021
  • General Electrics aktier har stigit med mer än 11% sedan början av januari.
  • Goldman Sachs höjde sitt 12-månadersprismål för GE till 15 dollar.
  • Företagets verksamhet är fortfarande under press.

General Electric (NYSE: GE) har stigit mer än 11% sedan början av januari och den aktuella aktiekursen ligger runt 12,50 dollar. Goldman Sachs meddelade i måndags att man förväntar sig ytterligare en 25-procentig uppgång för General Electric och höjde sitt 12-månaderskursmål för aktien till 15 dollar.

Grundläggande analys: Goldman Sachs höjde sitt 12-månadersprismål för GE till 15 dollar

General Electric (GE) är ett amerikanskt företag som arbetar inom segmenten sjukvård, kraft, luftfart, förnybar energi, digital industri, tillverkning av tillsatser och ekonomi. General Electrics aktier har stigit tack vare covid-19-vaccinationerna, och Goldman Sachs förväntar sig nu att företaget kan stiga med ytterligare 25%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Goldman Sachs höjde sitt 12-månadersprismål för GE till 15 dollar och förväntar sig att General electric kommer att överträffa förväntningarna under första kvartalet. När fler människor vaccineras kommer de ekonomiska aktiviteterna att börja återhämta sig, och flygsegmentet förväntas gynnas när ekonomin öppnas igen.

Trots detta förväntar sig företaget ett negativt kassaflöde under innevarande kvartal, men Q1-resultatet bör bli bättre än föregående års. VD Larry Culp sa förra veckan att de första tre månaderna av året tenderar att vara företagets ”mjukaste” kvartal, men General Electric har förbättrat sitt kassaflöde genom att minska allmänna kostnader och jobb.

Flygstyrkan minskade med 23%, sjukvården med 16%, kraften med 10,5% och förnybar energi med 7%. ”Vi fortsätter att övervaka den ekonomiska miljön noga och förväntar oss att vidta ytterligare omstruktureringsåtgärder för att närmare anpassa vår kostnadsstruktur till resultatmålen,” rapporterade General Electric i sin 10-K-rapport.

General Electric rapporterade sina Q4-resultat i januari. De totala intäkterna hade minskat med 16,5% på årsbasis till 21,9 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,27 dollar. Segmentet kraft och förnybar energi sjönk med 3% under fjärde kvartalet, sjukvårdsintäkterna minskade med 11% medan flygsegmentets intäkter minskade med 35%.

General Electrics storlek kommer alltid att locka potentiella investerare, men företagets verksamhet är fortfarande under press.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Tjurar kontrollerar prisutvecklingen

General Electrics aktier har stigit från 6,11 till 12,70 dollar som högst sedan början av oktober, och det aktuella priset ligger runt 12,5 dollar. Tekniskt sett kan aktierna i detta företag stiga ytterligare, men kanske är det inte det bästa ögonblicket att investera i General Electric-aktier just nu.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande supportnivåerna är 12, 11 och 10 dollar, samtidigt som 13 och 15 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna. Om priset stiger över 13 dollar-motståndet skulle det vara en signal att handla med aktierna, och nästa mål kan då ligga runt 14 dollar.

Ett lyft över 15 dollar skulle stödja fortsättningen av den hausseartade trenden för General Electric-aktier, men om priset faller under 10 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Sammanfattning

General Electrics aktier har stigit med mer än 11% sedan början av januari, och Goldman Sachs meddelade i måndags att man förväntar sig ytterligare en 25-procentig uppgång för denna aktie. Goldman Sachs höjde sitt 12-månadersprismål för General Electric till 15 dollar, men företagets verksamhet är fortfarande under press.