Macy’s återgick till vinst under fjärde kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
februari 23, 2021
  • Macys återgick till vinst under det fjärde kvartalet trots covid-19-restriktionerna.
  • Återförsäljaren rapporterar en ökning med 21% av sin digitala försäljning under fjärde kvartalet.
  • Macys aktier steg med mer än 3% under morgonens förhandel.

Macy’s Inc. (NYSE: M) publicerade sin intäktsrapport för fjärde kvartalet idag och överträffade Wall Streets prognoser. Under julkvartalet planerade det amerikanska holdingbolaget att minska sina lager och minimera sitt beroende av rabatter.

Macy’s aktier steg med mer än 3% under morgonens förhandel. Aktierna byter nu händer till 11,24 pund per aktie efter att ha återhämtat sig från fjolårets lägsta värde på 3,16 pund per aktie den första veckan i april. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

Macy’s finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Refinitiv hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra 4,62 miljarder pund i intäkter under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie begränsades till 8,52 pence. I sin rapport på tisdag överträffade Macy’s båda prognoserna genom att rapportera 4,82 miljarder pund i intäkter och betydligt högre 56,82 pence i resultat per aktie under kvartalet som avslutades den 30 januari.

Macy’s sa att deras nettoresultat under det senaste kvartalet uppgick till 113,63 miljoner pund jämfört med föregående års 241,47 miljoner pund. Under samma kvartal förra året hade den amerikanska återförsäljaren registrerat 5,92 miljarder pund i försäljning.

På både ägd och licensierad basis minskade Macy’s jämförbara butiksförsäljning under fjärde kvartalet med 17,1% på årsbasis. Analytiker hade förväntat sig en mer drastisk nedgång på 21,3% jämfört med motsvarande period föregående år.

Macys rapporterar att deras digitala försäljning ökade med 21% under fjärde kvartalet

Enligt återförsäljaren steg den digitala försäljningen under det senaste kvartalet med 21%. Enligt VD Jeff Gennette förklaras Macy’s starka prestation under kvartalet främst med högre efterfrågan på företagets hemmaprodukter, smycken, skönhetsprodukter de senaste månaderna.

Som jämförelse rapporterade Macy’s att försäljningen i jämförbara butiker minskade med 20% under tredje kvartalet, enligt rapporten som publicerades i november.

Macy’s presterade relativt svagt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på cirka 35%. I skrivande stund har det amerikanska holdingbolaget ett marknadsvärde på 3,37 miljarder pund.