Intel har stigit mer än 26% hittills i år. Här är nästa prismål

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 24, 2021
  • Cowen höjde sitt prismål för Intel från 75 till 79 dollar.
  • Google och Intel tillkännagav ett nytt partnerskap.
  • Om priset stiger över 65 kan nästa mål ligga runt 70 dollar.

Aktierna i Intel (NASDAQ: INTC) har stigit med mer än 26% sedan början av januari, och den aktuella aktiekursen ligger runt 61 dollar. Intel rapporterade bättre Q4-resultat än väntat, och analytikerföretaget Cowen höjde sitt prismål från 75 till 79 dollar.

Grundläggande analys: Cowen höjde sitt prismål för Intel från 75 till 79 dollar

Intels aktier har haft i en uppåtgående trend sedan årets början, inte minst tack vare att Q4-resultatet var bättre än väntat. Intel rapporterade sina Q4-resultat i januari och de totala intäkterna hade endast minskat med 1% på årsbasis till 20 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 1,42 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget höjde sitt Q1-mål och tillkännagav att det förväntar sig intäkter på cirka 18,6 miljarder dollar medan Q1 EPS bör landa på cirka 1,03 dollar. Den PC-centrerade verksamheten och Data Center Group-segmentet presterade bättre än väntat och företaget ökade sin kvartalsutdelning med 5% till 0,3475 dollar.

Detta företags grunder är mycket bra, men det är värt att nämna att Morgan Stanley rapporterat att Intel står inför ett utmanande 2021 när de tillverkar sina nya processorer. Trots detta höjde Cowen sitt prismål på Intel från 75 till 79 dollar, medan Mizuho tilldelade ett prismål på 68 dollar.

Google och Intel har avslöjat ett partnerskap för att hjälpa leverantörer av kommunikationstjänster att lansera 5G-lösningar snabbare.

”Under detta partnerskap kommer vi att arbeta nära Intel inom tre huvudområden: att stöda leverantörerna av kommunikationstjänster att distribuera sina lösningar för virtualiserade RAN (vRAN) och Open Radio Access Network (NYSE: ORAN) snabbare genom att tillhandahålla nästa generations infrastruktur och hårdvara, lansera nya laboratoriemiljöer för att hjälpa leverantörer av kommunikationstjänster att innovera inom moln-native 5G och göra det lättare för dem att leverera affärsapplikationer till nätverkskanten,” sa Google Clouds vice VD och chef för Networking Shailesh Shukla.

Intel värderas ganska rimligt med den aktuella aktiekursen, och det kan leverera starkt aktieägarvärde under många år framöver.

Teknisk analys: 55 dollar representerar en stark supportnivå

Intels aktierna har haft en uppåtgående trend sedan början av 2021, och för närvarande finns det ingen signal om att trenden är på väg att vända.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga stödnivåerna är 55 och 50 dollar, samtidigt som 65 och 70 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 65 skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 77 dollar, men om priset sjunker under stödnivån vid 55 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Intel rapporterade bättre Q4-resultat än väntat. Företaget höjde sin prognos för första kvartalet och meddelade att de förväntar sig en omsättning på cirka 18,6 miljarder dollar. Analytikföretaget Cowen höjde sitt prismål för Intel till 79 dollar och företaget kan leverera starkt aktieägarvärde under många år framöver.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust