Dogecoin upp över 20% igår: Elon Musks nya DOGE-tweet skakar marknaden

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija är en handlare, analytiker, författare och konsult med bred erfarenhet inom finansbranschen. Han fokuserar på såväl traditionella marknader… read more.
on feb 25, 2021
  • Dogecoin steg med över 20% under gårdagen.
  • En stor del av lyftet orsakades av Elon Musks tweet om DOGE.
  • Kryptovalutan kämpar för närvarande mot 0,0577 dollar-nivån.

Dogecoin (DOGE) upplevde ännu en prisuppgång och överträffade kryptosektorn med stor marginal. Varför ökade DOGEs pris och bör du investera i DOGE nu?

Grundläggande analys: Elon Musk pumpar Dogecoin igen

Dogecoin lyckades vinna över 20% under gårdagen, främst som ett resultat av hypen kring myntet. Men allt förändrades under de senaste timmarna när Elon Musk, VD för Tesla, ändrade sin Twitter-bio till ”Doge hela dagen, Doge hela natten” och publicerade en bild av Shiba Inu, Dogecoin-maskoten, ”på den faktiska månen”.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

DOGE har stigit med 12,47% på veckobasis, vilket överträffade både BTC:s veckoförlust på 2,28% och ETH:s förlust på 8,95%. Dogecoin är för närvarande den 14:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde och har ett värde på 7,31 miljarder dollar.

I skrivande stund handlar DOGE för 0,0559, vilket motsvarar en prisökning på cirka 53% jämfört med föregående månads värde.

DOGE/USD teknisk analys: DOGE kämpar mot 0,0577 dollar-nivån

Dogecoin har fallit tillbaka något sedan hypen kring myntet avtog i början av februari. DOGE fann dock stöd i 50% Fib retracement-nivån vid 0,0481 dollar och började vända. Även om detta inte räckte helt för att DOGE skulle se en ny uppåtgående trend, så såg en tweet från Elon Musk till att ge det lilla extra momentum som behövdes.

DOGE lyckades studsa tillbaka från 50% Fib retracement-nivån, bryta över 21-dagars EMA och till och med testa 0,0577-nivån. De närmaste timmarna kommer att visa om kryptovalutan lyckas göra det, eller om den kommer att fortsätta följa den nedåtgående trenden.

DOGE/USD daily chart
DOGE/USD – 1-dygnsgraf

DOGEs RSI på den dagliga tidsramen har fallit, med sitt värde i mitten av intervallet. Dess nuvarande värde är 55,45 och har börjat vända uppåt.

DOGE/USD 1-hour chart
DOGE/USD – 1-timmasgraf

Dogecoin har sett en anständig volym sedan sent på tisdagen och priset har ökat snabbt (till följd hög volym) två gånger under det senaste dygnet. Andra gången detta hände bröt DOGE över 0,0577-nivån, men återvände snabbt under den. Kryptovalutan kämpar dock fortfarande för denna 38,2% Fib retracement-nivå.

Det är också viktigt att notera att 21-timmars EMA har korsat 50-timmars EMA uppåt och skapat ett mini gyllene kors.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust