Lowe’s Q4-försäljning steg med 26,7% till 14,36 miljarder pund

Författad av: Wajeeh Khan
februari 25, 2021
  • Lowe's försäljning steg med 26,7% till 14,36 miljarder pund under det fjärde kvartalet.
  • Återförsäljaren sa att de kommer att köpa tillbaka aktier till ett värde av 6,37 miljarder pund i år.
  • Lowe's steg med mer än 30% på aktiemarknaden förra året.

Lowe’s Companies Inc. (NYSE: LOW) rapporterade sina finansiella resultat för fjärde kvartalet på onsdagen som toppade analytikernas prognoser för vinst och försäljning. Företaget tillkännagav också ett återköp av aktier till ett värde av 6,37 miljarder pund under innevarande år. Lowe’s köpte tillbaka aktier till ett värde av 3,54 miljarder pund under 2020, inklusive 2,40 miljarder pund under fjärde kvartalet.

Lowe’s öppnade handeln till 117,93 pund per aktie på onsdag och avslutade den ordinarie sessionen med ett pris per aktie på 114,77 dollar. Som jämförelse hade aktien sjunkit så lågt som till 46 pund per aktie i mars 2020 när effekterna av den pågående covid-19-pandemin var som mest påfallande. Läs mer här om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden.

Lowe’s finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Lowe’s sa att dess nettoresultat för kvartalet som avslutades den 19 januari uppgick till 691,68 miljoner pund, vilket motsvarar 93 pence per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året begränsades dess nettoresultat till betydligt lägre 359,98 miljoner pund, eller 46,68 pence per aktie.

Justerat för engångsposter tjänade återförsäljaren 94 pence per aktie under det senaste kvartalet. Lowe’s värderade sin försäljning under fjärde kvartalet till 14,36 miljarder pund, vilket motsvarar en 26,7% årlig tillväxt. I separata nyheter från USA tillkännagav också Casper Sleep sitt kvartalsresultat på onsdagen.

Enligt FactSet hade experter förutspått att Lowe’s skulle rapportera 13,73 miljarder pund i försäljning under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie låg på 86 pence. Under det föregående kvartalet (Q3) rapporterade Lowe’s en 28,3% årlig tillväxt för sin försäljning, enligt rapporten som publicerades i november.

VD Marvin Ellisons kommentarer på onsdagen

Försäljningen i jämförbara butiker såg en ökning med 28,1% på årsbasis, jämfört med en förväntad ökning med 22%. VD Marvin Ellison kommenterade resultatrapporten på onsdag och sa:

”En stark prestation gjorde det möjligt för oss att möta bred efterfrågan som drivs av det fortsatta konsumentfokuset på hemmet, med tillväxt på över 16% inom alla varusegment, över 19% i alla USA-regioner och 121% på Lowe’s.com.”

Lowe’s Companies Inc. presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på mer än 30%. I skrivande stund har det Mooresville-baserade företaget ett marknadsvärde på 84,11 miljarder pund och ett förhållande mellan pris och vinst på 22,92.