Proffs listar sina bästa tekniska aktier när Nasdaq faller

Författad av: Jayson Derrick
februari 25, 2021
  • Tekniskaktierna har utsatts för stor försäljningspress efter en stark start på 2021.
  • Två proffs diskuterar vilka namn de tittar på under den pågående försäljningen.
  • Ett proffs vill se en ytterligare nedgång på 10% för Nvidia medan en annan gillar Tesla.

Onsdagens handel var en välkommen syn för teknikfokuserade investerare efter en nedgång på 4% för Nasdaq 100-indexet. Bland de aktier som föll fanns en grupp tidigare populära aktier, inte minst Tesla Inc (NASDAQ: TSLA), Nvidia Corporation (NASDAQ: NVDA) och Peloton Interactive Inc (NASDAQ: PTON).

Är det dags att köpa dessa namn när priset fallit eller ska investerare leta någon annanstans för ett fynd? Två proffs delade sina tankar under CNBC:s ”Trading Nation”.

Tillväxt till rätt pris

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tekniskt tunga namn ser stor försäljningspress efter stigande räntor och en potential att inflationen återvänder, sa Strategic Wealth Partners VD Mark Tepper på ”Trading Nation.” Detta sätter press på namn som tidigare haft starkt momentum och höga värderingar – vilket innebär en köpmöjlighet.

Men även om investerarnas efterfrågan på tillväxtnamn förblir stark, så ”spelar priset roll”, sa han.

Tepper sa att han var ”allvarligt overweight” på Nvidia och trots att han trimmat positionen de senaste två månaderna har han fortfarande en stor position chipföretaget. Ändå är det kanske inte dags att ”sätta in nya pengar” i företaget – det skulle krävas ett fall på ytterligare 10% för Nvidia för att ändra hans inställning.

Pelotons aktier har ”kommit långt” sedan börsintroduktionen till cirka 25 dollar per aktie och ser nu dyra ut.

Behöver du fräscha upp minnet om hur du investerar i Nasdaq-indexet? Kolla in den här Invezz.com-guiden om hur du får exponering för Nasdaq 100 Composite Index.

Tesla är det enda namnet som ska läggas till

TradingAnalysis.com grundare Todd Gordon hävdade under ”Trading Nation” att Tesla är det enda namnet som är värt att titta på för att köpa under prisfallet. Tesla-diagrammet visar en tydlig supportnivå vid cirka 600 dollar, sa han.

Detta tyder sannolikt på att Teslas aktie risker att falla ytterligare, men det kan följas av en snabb återhämtning eftersom tekniska handlare och investerare tycker att den nivån är attraktiv.

Men den långsiktiga historien för Tesla är fortfarande mycket övertygande. Teslas VD Elon Musk kan utnyttja sitt SpaceX-rymdutforskningsföretag och lansera tusentals satelliter som kan ”prata med Teslas flotta av bilar.” Detta skulle ge Tesla ny exponering för bildelning eller taxisatsningar och skulle innebära att det är ”game over” för konkurrerande elbilsföretag.

I en kommentar till Peloton sa Gordon att företaget drar nytta av gemenskapsaspekten av fitness där andra har misslyckats och ledningen förtjänar beröm för att ha expanderat bortom sina cykel- och löpbandsmaskiner. Men aktien är ännu inte intressant för Gordon.

”Den enda jag lägger till här är Tesla,” avslutade han.