Salesforces helårsintäkter översteg 14 miljarder pund för första gången

Författad av: Wajeeh Khan
februari 26, 2021
  • Salesforce rapporterar att intäkterna för helåret översteg 14 miljarder pund för första gången.
  • Det amerikanska företaget slog Wall Streets prognoser under fjärde kvartalet.
  • Salesforce förväntar sig upp till 4,22 miljarder pund i omsättning och 63,88 pence EPS under första kvartalet.

Salesforce.com Inc. (NYSE: CRM) sa på torsdagen att dess helårsintäkter översteg 14 miljarder pund för första gången. Företaget publicerade också sin resultatrapport för fjärde kvartalet som slog Wall Street uppskattningar.

Salesforces aktier föll med ungefär 5% under torsdagens efterhandel för att handla till 157,90 pund per aktie, jämfört med 89,21 pund per aktie i mars 2020 då effekterna av covid-19 var som mest påfallande. Här är allt du behöver veta om hur man investerar på aktiemarknaden.

Salesforces Q4-resultat jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Salesforce sa att det tjänade 191,63 miljoner pund under fjärde kvartalet, vilket motsvarar 20,10 pence per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året rapporterade de istället 178 miljoner pund i förlust. På justerad basis tjänade det molnbaserade mjukvaruföretaget 75 pence per aktie.

Enligt Salesforce steg intäkterna under fjärde kvartalet till 4,18 miljarder pund jämfört med föregående års 3,48 miljarder pund.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle omsätta 4,08 miljarder pund i intäkter under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie uppgick till lägre 53,83 pence. Under det föregående kvartalet (Q3) bokförde Salesforce en nettovinst på 800 miljoner pund.

För det aktuella räkenskapsåret har VD Marc Benioff nu ett mål på upp till 18,50 miljarder pund i intäkter. Företaget förväntar sig att det justerade resultatet per aktie kommer att landa i intervallet 2,43 till 2,45 pund. Analytiker å andra sidan förväntar sig 18,24 miljarder pund i intäkter och 2,50 pund i justerat resultat för Salesforce under budgetåret 2021. Benioff sa på torsdag:

”Vi kunde aldrig ha förutspått för ett år sedan vad som väntade, vilket gör mig otroligt stolt över hur bra vi anpassade vårt företag för att anpassa sig till denna pandemivärld.”

Salesforces prognos för det första kvartalet

Det San Francisco-baserade företaget gav också sin prognos för det första kvartalet på torsdag. Salesforce räknar med upp till 4,22 miljarder pund av försäljningen under första kvartalet och upp till 63,88 pence per aktie i justerad EPS, jämfört med förväntade 4,11 miljarder pund i omsättning och 53,83 pence i vinst per aktie.

I slutet av förra året meddelade Salesforce att det kommer att förvärva Slack (mjukvaruföretag för arbetsplatser) för 19,88 miljarder pund i kontanter och aktier.

Salesforce presterade positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nära 35%. I skrivande stund har det NYSE-noterade företaget ett marknadsvärde på 152,21 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 60,37.