Dollar Trees försäljning var svagare än väntat under fjärde kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
mars 3, 2021
  • Dollar Trees försäljning var lägre än väntat under fjärde kvartalet.
  • Lågprisbutikskedjan rapporterar 359,99 miljoner pund i nettoresultat under kvartalet
  • Dollar Tree utökade sitt aktieåterköpsprogram med 1,43 miljarder pund.

Dollar Tree Inc. (NASDAQ: DLTR) meddelade idag att försäljningen under fjärde kvartalet var sämre än förväntat på grund av den pågående covid-19-pandemin som har infekterat fler än 29 miljoner människor i USA och orsakat över en halv miljon dödsfall. .

Dollar Trees aktier rapporterades föll med cirka 2% under morgonens förhandel. Aktien handlas nu till 69 pund per aktie, jämfört med låga 47 pund per aktie i mars 2020.

Dollar Trees finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dollar Tree rapporterade att deras nettoinkomst uppgick till 359,99 miljoner pund, vilket motsvarar 1,53 pund per aktie. Under samma kvartal förra året uppgick nettoresultatet till betydlig lägre 88,06 miljoner pund, eller 37,23 pence per aktie.

Lågpriskedjan beräknar sin försäljning under fjärde kvartalet till 4,85 miljarder pund, jämfört med föregående års 4,52 miljarder under Q4. Under det föregående kvartalet (Q3) bokförde Dollar Tree ett nettoresultat på 247,63 miljoner pund.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle rapportera 4,87 miljarder pund i försäljning under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie var marginellt lägre 1,52 pund per aktie. Dollar Trees rapport kom en dag efter att den amerikanska lyxvaruhandelskedjan Nordstrom Inc. publicerade sina kvartalsresultat.

Enligt Dollar Tree ökade försäljningen i jämförbara butiker med 5% under det fjärde kvartalet, jämfört med en förväntad tillväxt på 5,5%. Det Chesapeake-baserade företaget rapporterade också att Family Dollars jämförbara butiksförsäljning såg en årlig tillväxt på 8,1%. De butiker som bär namnet Dollar Tree såg däremot sin försäljning i jämförbara butiker öka med 2,4% på årsbasis under kvartalet.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Dollar Tree utökade sitt aktieåterköpsprogram med 1,43 miljarder pund

Dollar Tree utökade sitt aktieåterköpsprogram idag med 1,43 miljarder pund. Det amerikanska företaget avslöjade planer på att öppna 400 nya Dollar Tree-butiker under räkenskapsåret 2021. Det vill också öppna 200 nya Family Dollar-butiker och renovera ytterligare 1 250 av deras befintliga Family Dollar-butiker i år.

VD Michael Witynski kommenterade resultatrapporten idag och sa:

”Jag är mycket nöjd med teamets operativa resultat för fjärde kvartalet, vilket visar sig i en robust försäljningsökning i jämförbara butiker, förbättrad bruttomarginal och kostnadsutnyttjande.”

Dollar Tree presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på mer än 15%. I skrivande stund har den amerikanska kedjan ett marknadsvärde på 16,66 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 24,47.