Target överträffade analytikernas Q4-prognoser för resultat och försäljning

Av:
Mar 3, 2021
Uppdaterad: Jun 1, 2022
Listen
  • Target överträffade analytikernas prognoser för resultat och försäljning under fjärde kvartalet.
  • Återförsäljaren rapporterar en tillväxt på 118% för sin digitala försäljning i jämförbara butiker.
  • Target avstår från att ge en framtidsprognos på grund av osäkerheten kring covid-19.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Target Corp. (NYSE: TGT) rapporterade sina finansiella resultat för fjärde kvartalet igår och överträffade analytikernas förväntningar för vinst och försäljning. Företaget tillskrev sin starka prestanda till att den digital försäljningen ökat med över 100% de senaste månaderna.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Targets aktier klättrade med ungefär 2,5% när marknaden öppnade igår, men rasade sedan med nästan 8% nästa timme. Aktien handlas nu nära det pris som den inledde året till. Target har återhämtat sig med strax under 100% från fjolårets lägsta nivå under den sista veckan i mars 2020 – en god nyhet för värdeinvesterare.

Targets finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Copy link to section

Target Corp meddelade att deras nettoresultat för kvartalet som avslutades den 30 januari uppgick till 990 miljoner pund, vilket motsvarar 1,96 pund per aktie. Under motsvarande kvartal förra året begränsades nettoresultatet till betydligt lägre 597,88 miljoner pund, eller 1,17 pund per aktie.

Justerat för engångsposter tjänade detaljhandelsföretaget 1,91 pund per aktie jämfört med föregående års 1,21 pund per aktie under Q4. Target uppgav att de genererade 20,32 miljarder pund i intäkter under fjärde kvartalet, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 21,1%.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle rapportera 19,65 miljarder pund i intäkter under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie uppgick till 1,82 pund. Som jämförelse genererade Target 17,03 miljarder pund i intäkter under det föregående kvartalet (Q3).

Det Minneapolisbaserade företagets försäljning i jämförbara butiker ökade med 20,5% på årsbasis under fjärde kvartalet – jämfört med förväntade 17,1%. Enligt Target ökade det genomsnittliga inköpet med 13,1% under det senaste kvartalet medan fottrafiken ökade med 6,5%.

Target rapporterar en tillväxt på 118% för sin digitala försäljning i jämförbara butiker

Copy link to section

Den åttonde största amerikanska återförsäljaren såg en massiv tillväxt på 118% för sin digitala försäljning i jämförbara butiker, vilket utgjorde ungefär 66% av deras totala kvartalsförsäljning. Target återköpte inga aktier under Q4 och i slutet av kvartalet hade dess återköpsprogram 3,23 miljarder pund tillgängliga.

Det S&P 500-noterade företaget avstod från att ge en framtidsprognos på grund av den covid-19-relaterade osäkerheten. I separata nyheter från USA publicerade också Kontoor Brands sin kvartalsresultatrapport i måndags.

Target Corp. gick starkt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nära 40%. I skrivande stund värderas företaget till 63,60 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 23,47.

USA Aktier & Fonder Detaljhandel Industrier Nordamerika Världen