Är mars en bra månad att köpa aktier i Kellogg Company?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 4, 2021
  • Kellogg Company höjde sin prognos för räkenskapsåret 2021.
  • Bank of America tilldelade Kellogg Company en "köp"-ranking med ett prismål på 76 dollar.
  • Kellogg Company har tecknat ett flerårigt avtal med Enel Green Power.

Aktierna i Kellogg Company (NYSE: K) har fallit med mer än 7% sedan årets början, och den aktuella aktiekursen uppgår till cirka 57 dollar. Wall Street är fortsatt positiva till Kellogg och aktiekursen kan stabilisera sig över motståndet över 60 dollar i mars om den amerikanska aktiemarknaden fortsätter att handla på en tjurmarknad.

Grundläggande analys: Kellogg Company höjde sin prognos för FY21

Kellogg Company är ett amerikanskt multinationellt företag som tillverkar livsmedel och producerar spannmål och ”comfort food”. Kellogg Company rapporterade sina Q4-resultat i februari. De totala intäkterna hade ökat med 7,5% jämfört med andra kvartalet till 3,46 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,59 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi går in i 2021 med starkt momentum, och jag är fortfarande övertygad om att Kellogg kommer att bli ett starkare företag efter denna pandemi. Vi har förbättrat kapaciteten, nått inkrementella hushåll, investerat i vår leveranskedja och förbättrat vår ekonomiska flexibilitet,” sa företagets VD.

Företaget beslutade om en kvartalsutdelning på 0,57 dollar per aktie men styrelsen tillkännagav planer på att öka den kvartalsvisa utdelningen till 0,58 dollar. Kellogg Company rapporterade att det förväntar sig en ytterligare ökning av intäkterna under räkenskapsåret 2021 medan EPS bör landa runt 4,04 dollar, jämfört med Kkonsensusuppskattningen på 3,97 dollar.

Bank of America tilldelade Kellogg Company en ”köp”-ranking med ett prismål på 76 dollar, vilket baserades på EPS-prognosen och förbättringar på internationella marknader.

Kellogg Company rapporterade igår att de har undertecknat ett långsiktigt avtal med Enel Green Power för cirka 360 GWh vindkraft årligen. Enligt vindenergiavtalet kommer Kellog att använda över 50% förnybar energi för sina elbehov.

Företagets verksamhet fortsätter att fungera bra, och med ett börsvärde på 19,6 miljarder dollar värderas detta företag rimligt. Enligt prognoser kommer Kellogg att fortsätta se tillväxt tack vare att konsumenter allt mer övergår till att konsumera hälsosam mat.

Teknisk analys: Kellogg Companys aktier fortsätter att handla under motståndet vid 60 dollar

Kellogg Company aktier fortsätter att handla under motståndet vid 60 dollar trots att Bank of America tilldelade företaget en ”köp”-rankning med ett prismål på 76 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande supportnivåerna är 55 och 50 dollar, samtidigt som 60, 65 och 70 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna. Om priset stiger över 60 dollar-motståndet skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 63 eller till och med 65 dollar.

Ett lyft över 65 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden för Kellogg Companys aktier, men om priset sjunker under 50 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Kellogg Company höjde sin prognos för FY21 och styrelsen har meddelat planer på att höja kvartalsutdelningen till 0,58 dollar. Bank of America tilldelade Kellogg Company en ”köp”-ranking med ett prismål på 76 dollar som baseras på EPS-prognosen och förbättringar på internationella marknader.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust