Activision Blizzard kvar på tjurmarknad efter starkt Q4-resultat

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 10, 2021
  • Piper Sandler har höjt sitt prismål till 120 dollar för Activision Blizzard.
  • Activision Blizzard höjde sin prognos för 2021.
  • Om priset stiger över 100 dollar kan nästa mål ligga runt 110 dollar.

Aktierna i Activision Blizzard (NASDAQ: ATVI) steg med mer än 3,6% igår och aktiekursen ligger nu runt 92,6 dollar. Wall Street förblir positiva till aktien eftersom de anser att Activision Blizzard är välpositionerat för framgång i framtiden.

Grundläggande analys: Wall Street är fortfarande hausse på Activision Blizzard

Activision Blizzard, Inc. är ett amerikanskt holdingbolag för TV-spel med fem affärsenheter – Activision Publishing, Blizzard Entertainment, King, Major League Gaming och Activision Blizzard Studios. Activision Blizzards aktier fortsätter att handla över stödnivån vid 90 dollar efter att företaget rapporterat bättre Q4-resultat än väntat.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Activision Blizzard rapporterade sina Q4-resultat i februari. De totala intäkterna hade ökat med 12,5% på årsbasis till 3,05 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,65 dollar. Activision Blizzard avslutade kvartalet med 400 miljoner aktiva spelare i 190 länder, och företaget bör kunna locka ännu fler kunder genom lanseringen av nytt innehåll över flera plattformar.

”Mycket av vår framgång 2020 berodde på starkt produkt- och kommersiellt genomförande, vilket ledde till strukturella förbättringar i våra största ägda spelserier. Sammantaget går vi in i 2021 med momentum inom våra största spelserier och en pipeline av innehålls- och tillväxtinitiativ som vi förväntar oss kommer att möjliggöra för vart och ett av våra segment att öka rörelseresultatet för helåret 2021,” sa Dennis Durkin, Chief Financial Officer för Activision Blizzard.

Företaget beslutade om en utdelning på 0,47 dollar per år, vilket motsvarar en ökning på 14,6% från den tidigare utdelningen på 0,41 dollar. Det är också värt att nämna att styrelsen tillkännagav ett aktieåterköpsprogram på upp till 4 miljarder dollar av sina utestående stamaktier under två år.

Wall Street förblir positiva till Activision Blizzard. Michael Pachter, en analytiker från Wedbush, kallade detta fjärde kvartal för företagets bästa någonsin och höjde sitt prismål för ATVI till 125 dollar. Piper Sandler har också höjt sitt prismål till 120 dollar för ATVI efter Q4-resultatrapporten. De anser att Activision Blizzard är välpositionerade för framgång i framtiden.

En positiv nyhet för företaget är att den globala försäljningen av TV-spel ökade med 42% under januari 2021, vilket tyder på att ATVI kan se ytterligare ett starkt kvartal.

Teknisk analys: 100 dollar representerar en stark motståndsnivå

Tekniskt sett kan Activision Blizzards aktier stiga över motståndsnivån vid 100 dollar igen, samtidigt som det första tecknet på att trenden vänder skulle vara om priset faller under stödet vid 80 dollar.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 100 dollar så skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 110 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 80 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Activision Blizzard rapporterade bättre resultat än väntat under fjärde kvartalet i februari och företaget höjde också sin prognos för 2021. Wall Street förblir positiva till aktien eftersom de anser att Activision Blizzard är välpositionerat för framgång i framtiden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust