Krogers aktier fortsätter att handla på en tjurmarknad. Här är nästa prismål

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 11, 2021
  • Krogers aktier har stigit med mer än 8% sedan årsskiftet.
  • Bank of America sänkte sin ranking för Kroger till "underpresterande".
  • Kroger är ett stabilt företag med en bra position på marknaden.

Aktierna i Kroger (NYSE: KR) har hittat starkt stöd över 30 dollar-nivån, men Bank of America sänkte ändå sin ranking till ”underpresterande” från ”neutral” och tilldelade ett nytt kursmål på 28 dollar. Företagets verksamhet fortsätter att fungera bra, och med ett börsvärde på 26 miljarder dollar är Krogers aktier inte övervärderade.

Grundläggande analys: Kroger är ett stabilt företag med en bra position på marknaden

Kroger är USA:s största stormarknadskedja sett till omsättning och den näst största återförsäljaren efter Walmart. Bolagets grundläggande förutsättningar är utmärkta och Krogers aktier har stigit med mer än 8% sedan början av 2021.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Kroger rapporterade sina Q4-resultat i februari. De totala intäkterna hade ökat 6,4% på årsbasis till 30,74 miljarder dollar medan Q4 icke-GAAP EPS låg på 0,81 dollar. Det är också värt att nämna att den digitala försäljningen ökade med 118% under kvartalet medan företaget också såg ytterligare digital lönsamhetsförbättring.

”Kroger levererade starka resultat under vårt fjärde kvartal och för helåret 2020. Vi fortsätter att vinna marknadsandelar och helårsresultatet låg över den prognos vi delade med er förra kvartalet,” sa Rodney McMullen, ordförande och verkställande direktör .

Kroger genererade ett enormt fritt kassaflöde 2020 och minskade sin skuld med 2 miljarder dollar under de senaste fyra kvartalen. På grund av osäkerheten i samband med att covid-19-vaccinerna lanserades sänkte företaget sin 2021-prognos men rapporterade att de förväntar sig att 2021-rörelseresultatet kommer att innebära en ny högre baslinje.

Bank of America sänkte sin ranking för Kroger till ”underpresterande” från ”neutralt” och tilldelade ett nytt prismål på 28 dollar.

”Vi tror att värderingen kommer att pressas av svag försäljning i jämförbara butiker och marginaljämförelser under 2022, samt potentiell motvind från bränslelönsamhet, Ocado-uppbyggnad, accelererande konkurrens inom viktiga trafikdrivande kategorier och KR:s brist på allmänhet merchandise-erbjudande i jämförelse med viktiga digitala konkurrenter som WMT & TGT,” rapporterade Bank of America.

En nyhet är att Kroger kommer att utöka sitt partnerskap med 80 Acres Farms för att nå fler butiker i den amerikanska mellanvästern. En annan positiv nyhet är att hälsovårdsavdelningen i Kroger tillkännagav planer på att lansera ett snabbt covid-19-antigentest.

Krogers aktier är fortfarande undervärderade i förhållande till de andra detaljhandelsföretagen, deras EBITDA ligger på över 5 miljarder dollar och utdelningen förblir säker. Detta är ett stabilt företag med en bra position på marknaden som kan ge starkt aktieägarvärde under många år framöver.

Teknisk analys: Tjurar har fortfarande kontroll över prisutvecklingen

Datakälla: tradingview.com

De viktiga stödnivåerna är 32, 30 och 28 dollar, samtidigt som 38 och 40 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 38 dollar skulle det vara en signal att köpa aktierna, och nästa mål kan då ligga runt 40 dollar. Om priset å andra dian faller under stödnivån vid 30 dollar ligger vägen fri ned till stödet vid 28 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust