Berkeley Groups helårsresultat före skatt förväntas matcha prognoserna

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on mar 12, 2021
  • Berkeley Group meddelar att deras helårsresultat före skatt förväntas matcha prognoserna.
  • Byggföretaget förväntar sig mer än 1,7 miljarder pund i terminsförsäljning i slutet av 2021.
  • Berkeley Group har åtagit sig att returnera 280 miljoner pund per år till aktieägarna.

Berkeley Group Holdings plc (LON: BKG) meddelade idag att deras ekonomiska resultat fortsätter att visa motståndskraft. Företaget förutspår att resultatet före skatt 2021 kommer att ligga i linje med prognoserna.

Berkeleys aktier föll med ungefär 3% under morgonens förhandel och förlorade ytterligare 2,5% på den öppna marknaden. Aktierna handlas nu till 43 pund per aktie. Som jämförelse inledde de året på betydligt högre 47 pund per aktie.

Berkeley förväntar sig mer än 1,7 miljarder pund i terminsförsäljning

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Berkeley uttryckte förtroende för den underliggande efterfrågan kommer att bidra till ett liknande resultat före skatt under året som avslutas den 30 april som under föregående år.

FactSet-konsensus för Berkeleys resultat före skatt 2021 ligger för närvarande på 534,5 miljoner pund. Föregående år hade det brittiska företaget noterat 503,7 miljoner pund i resultat före skatt. Berkeley sa också idag att deras terminsförsäljning i slutet av det pågående budgetåret sannolikt kommer att landa på över 1,7 miljarder pund.

Den brittiska fastighetsutvecklaren förutspår 954 miljoner pund i nettokassa i slutet av budgetåret 2021. Bokningsvärdet, tillade de, kommer sannolikt att förbli 20% lägre på årsbasis på grund av covid-19-restriktionerna. Pandemin har hittills smittat fler än 4,2 miljoner människor i Storbritannien och orsakat över 125 tusen dödsfall.

I separata nyheter från Storbritannien sänkte AstraZeneca sitt covid-19-vaccinmål ytterligare för EU idag.

Berkeley vill returnera 280 miljoner pund per år till aktieägarna

Enligt Berkeley är de väl positionerade för att nå milstolpen på 15% avkastning på det egna kapitalet före skatt – ett långsiktigt mål som tidigare satts. Det Cobham-baserade företaget är övertygade om att de kommer att rapportera en liknande vinst även under nästa räkenskapsår.

Berkeley Group Holdings plc har åtagit sig att återbetala 280 miljoner pund via utdelning och återköp till sina aktieägare per år. I sin tidigare rapport, som publicerades under den första veckan i december, rapporterade byggföretaget ett minskat resultat före skatt på 17% under det första halvåret.

Berkeley Group presterade relativt svagt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på mer än 3%. I skrivande stund värderas det företaget till 5,27 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 15,42.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money