Miami-Dade County skriver 19-årigt namnavtal med FTX

Författad av: Jinia Shawdagor
mars 25, 2021
  • Avtalet innebär att countyn tjänar 65,66 miljoner pund under de 19 åren.
  • FTX planerar att bidra med ytterligare 3,65 miljoner pund för att förbättra livet för countyns invånare.
  • Detta partnerskap kommer också att stödja teknik- och FinTech-utbildning.

Miami-Dade County har ingått ett 19-årigt partnerskap med kryptobörsen FTX. Miami-Dade avslöjade den här nyheten genom ett pressmeddelande den 23 mars och konstaterade att som en del av avtalet kommer namnet på det amerikanska professionella basketlaget Miami Heats arena att ändras till Miami HEAT FTX Arena. Avtalet väntar fortfarande på godkännande av Miami-Dade Board of County.

Enligt pressmeddelandet kommer avtalets vara eller icke vara att avgöras under ett möte den 26 mars. Utöver att erbjuda NBA-matcher används arenan för konserter, föreställningar och kulturella evenemang och lockar cirka 2 miljoner besökare varje år.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Borgmästaren i Miami-Dade County, Daniella Levine Cava, sa att hon arbetat hårt för att få bästa möjliga affär till stånd samtidigt som de offentliga finanserna skyddades. Cava uppskattar att Miami-Dade County kommer att tjäna 65,66 miljoner pund under de 19 år som avtalet sträcker sig. Därtill tror Cava att detta joint venture skulle ha en positiv inverkan på samhället.

En mångfacetterat samarbete

FTX VD, Sam Bankman-Fried, uppgav att hela FTX-familjen är glada över att kunna gå samman med Miami-Dade County och Miami Heat. Han tillade att samarbetet är mer omfattande än att bara sätta börsens namn på en ikonisk byggnad. Enligt honom är det en chans att skapa värde för det växande och mångsidiga samhället i Miami och dess omgivande städer.

FTX kommer även att arbeta med Miami-Dade County för att stödja teknisk och FinTech-utbildning, det ekonomiska välbefinnandet för invånarna och en rad andra initiativ. Dessutom lovade FTX att ge bidrag till ett värde av 3,5 miljoner pund till samhället under de 19 åren. På så sätt hoppas börsen att hjälpa länets invånare att blomstra.

Enligt uppgift övervakade The Superlative Group, Miami-Dades namnkonsult, förhandlingarna å countyns vägnar. Samtidigt representerades FTX av Glushon Sports Management.