Ledande finansiella tjänsteleverantör Fidelity startar en BTC-ETF

Författad av: Jinia Shawdagor
mars 26, 2021
  • Fidelity lämnade in ETF-ansökan den 24 mars med hopp om att utöka sina kryptotjänster.
  • Enligt Fidelity kommer ETF:en att erbjuda direkt exponering mot BTC via traditionella mäklarkonton.
  • Wise Origin Bitcoin Trust kommer att använda förvaltningstjänsterna från Fidelity Digital Assets Services.

Fidelity Investments, en känd leverantör av finansiella tjänster, är redo att lansera en börshandlad fond (ETF) för Bitcoin (BTC). En rapport avslöjade denna nyhet den 25 mars, med hänvisning till en officiell ansökan till amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC).

Fidelity lämnade in sin ansökan den 24 mars och begärde SEC godkännande innan de fortsätter att lansera sin Wise Origin Bitcoin Trust. Enligt Fidelity kommer denna fond, när den väl godkänts, erbjuda deras kunder direkt exponering för bitcoin. Enligt uppgift kommer aktierna i fonden att värderas dagligen med samma metod som används för att beräkna indexet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget konstaterade vidare att Wise Origin Bitcoin Trust kommer att ge investerare en chans att komma åt BTC-marknaden via ett traditionellt mäklarkonto. Det kommer att minimera de potentiella inträdeshindren och riskerna som är förknippade med att hålla eller överföra BTC direkt, köpa mynten från en spotmarknad eller mina dem.

Ökande institutionell efterfrågan på BTC sporrar comeback för ETF:er

Denna nyhet kommer när efterfrågan på BTC och andra ledande kryptovalutor från institutionella investerare fortsätter att öka efter kryptomarknadens fantastiska resultat. Det senaste företaget som lade BTC på sin balansräkning var det kinesiska teknikföretaget Meitu, som köpte BTC och ETH för 38,5 miljoner pund den 18 mars.

Före Meitu gjorde andra kända företag som Tesla och MicroStrategy också betydande investeringar i kryptosektorn. Men alla dessa företag valde en direkt strategi och köpte BTC. Men inte alla institutioner är villiga att satsa sina medel på den volatila kryptomarknaden.

Därför har flera företag istället valt att satsa på krypto-ETF:er för att hjälpa sådana investerare doppa tårna i krypto. Det inkluderar Valkyrie Digital Assets, Purpose Investments Inc., VanEck, QR Assets Management och Hashdex, för att bara nämna några.