Grayscale samarbetar med TIME kring pedagogiska videor om krypto

Författad av: Jinia Shawdagor
april 13, 2021
  • TIME Magazine och dess VD, Keith Grossman, kommer att börja acceptera betalningar i BTC.
  • TIME avser att hålla den BTC som den tar emot och lägga till kryptotillgången i sin balansräkning.
  • Utöver att lägga till BTC i balansräkningen auktionerade TIME också ut tre NFT:er i mars.

New York-baserade TIME Magazine har inlett ett samarbete med Grayscale, en känd institutionell fondförvaltare, för att producera en serie pedagogiska videor om krypto. Grayscales VD, Michael Sonnenshein, avslöjade dessa nyheter genom en tweet den 12 april och noterade att produktionen kommer att vara klar i sommar. Enligt uppgift kommer detta partnerskap också innebära att TIME Magazine och dess VD Keith Grossman börjar acceptera betalning i Bitcoin (BTC).

TIME har inte har för avsikt att konvertera den BTC som den genererar till fiatvalutor. Enligt uppgift planerar företaget att lägga till den digitala tillgången i sin balansräkning. På så sätt kommer TIME att bli det senaste företaget på listan med 32 börsnoterade företag som för närvarande innehar BTC på sina balansräkningar. Dessa inkluderar även Microstrategy och Tesla, som har investerat miljardtals dollar i den framväxande tillgångsklassen.

Satsar på krypto

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om det är en stor nyheten att företaget lägger till BTC i balansräkningen så är detta inte TIME Magazines första kontakt med kryptobranschen. Företaget meddelade för några veckor sedan att det är på jakt efter en pro-krypto-Chief Financial Officer för att vägleda företagets omvandling. Enligt jobbannonsen måste den som söker positionen vara bekväm med Bitcoin och kryptovalutor.

Därtill gav sig den 98-åriga tidningen in i NFT-världen genom att auktionera ut tre NFT:er baserat på dess bästa omslag sedan starten 1923. De var ”Är Gud död?”, ett omslag från den 8 april 1966, ”Är sanningen död?”, ett omslag från den 3 april 2017 och ”Är fiat död?”, ett omslag för publikationen den 29 mars till 5 april 2021. Enligt uppgift auktionerades NFT:erna ut som enskilda delar och som en samling på kryptomarknaden SupeRare.

Nyheten om TIME Magazines och Grayscales partnerskap kom samtidigt som BTC och största delen av kryptomarknaden sköt upp över helgen och i början av den nya veckan. Tack vare dessa vinster lyckades BTC nå en ny rekordhög nivå på 45 694,70 pund tidigare idag. I skrivande stund handlas BTC till 45 527,80 pund efter en lätt korrigering nedåt.