Coinbases VD Brian Armstrongs kommentarer inför den direkta noteringen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on apr 14, 2021
  • Coinbases VD Brian Armstrong har kommenterat den direkta noteringen på Nasdaq-börsen.
  • Brian Armstrong ser reglering som en framträdande risk för kryptobranschen.
  • Coinbases VD säger att USA borde ha en CBDC.

Coinbase kommer att genomföra sin direkta notering på Nasdaq-börsen idag och blir den första stora handelsplattformen för kryptovaluta som handlas offentligt i USA. Dagen innan noteringen, igår, satte Nasdaq ett referenspris för Coinbase på 181,45 pund per aktie på. På en helt utspädd basis innebär detta en värdering på cirka 47,50 miljarder pund för kryptoföretaget.

Den ledande kryptobörsen Binance meddelade idag att de kommer att lista Coinbase Stock Token (COIN) efter att Coinbase offentliggörs på Nasdaq.

Coinbase VD förklarar varför han valde en direkt notering

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en intervju med CNBC:s Andrew Ross Sorkin förklarade Coinbases VD Brian Armstrong valet att satsa på en direkt notering. Armstrong sa:

”Jag tror att SPACs och traditionella börsintroduktionen och direkta noteringar alla är rimliga sätt att bli offentliga. Det finns inte riktigt ett fel sätt att göra det på. Jag ville att det bara skulle finnas en huvudsaklig marknad på dag ett som satte priset och att det inte skulle vara något som sattes bakom stängda dörrar.”

Reglering en betydande risk för kryptovalutorna

VD:n fortsatte med att betona att han såg reglering som en betydande risk för kryptovalutaföretaget.

”Det ligger där upp på samma nivå som cybersäkerhet. Och särskilt nu när Coinbase är ett offentligt företag kommer vi alltmer att granska vad vi gör, och folk vill förstå konsekvenserna av det. Och så är vi väldigt glada att tala med – precis som vi har varit under de senaste tio, ni vet, egentligen nio åren sedan företaget startade – alla i DC och lagstiftare, politiker runt om i världen, eftersom Coinbase finns i många olika länder nu, om hur vi med största omtanke kan bygga den här branschen och detta företag.”

USA borde ha en CBDC

I en kommentar nyligen kallade miljardären Peter Thiel Bitcoin för ett kinesiskt finansiellt vapen. Armstrong svarade på hans kommentarer i sin intervju med CNBC idag:

”Kina har verkligen välkomnat kryptovaluta och blockchain på ett stort sätt – sedan ungefär sex år eller så. Kina har en digital centralbanksvaluta som är live, folk använder den faktiskt. De ligger verkligen långt före.”

”USA bör också ha en digital centralbanksvaluta baserad på dollarn, och jag tror att andra länder runt om i världen också borde ha det. Alla större länder kommer förmodligen att ha en digital centralbanksvaluta inom en snar framtid, är min förutsägelse.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust