Binance planerar att lista Coinbase Stock Token (COIN)

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on apr 14, 2021
  • Genom denna notering vill Binance ge investerare möjlighet att köpa och handla COIN fraktionerat.
  • Binance tror att tokeniserad aktiehandel kommer att knyta samman krypto och traditionella branscher.
  • Binance listade tidigare TSLA/BUSD och handelsparet har sett en handelsvolym på 4,86 miljoner pund.

Den ledande kryptovalutabörsen Binance har meddelat att de avser att lista Coinbase Stock Token (COIN) efter att Coinbase börsnoteras på Nasdaq. Binance konstaterade tidigare idag att när COIN har noterats på Nasdaq kommer de att lansera handel för COIN omedelbart. På så sätt låter börsen användare handla delar av Coinbase-aktier via Binances webbplats.

Enligt tillkännagivandet är Binance Stock Tokens digitala tokens utan kommission som stöds helt av en förvaringsportfölj med underliggande värdepapper, vilket representerar de utestående tokens. Genom att hålla dessa tokens blir användare berättigade till ekonomisk avkastning, inklusive utdelning, för de underliggande aktierna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt uppgift kommer förordningen SHO-201 inte att gälla för COIN förrän den andra dagen av handel på Nasdaq. Det beror på att värdepapperet aldrig har handlats på någon offentlig börs och saknar en tidigare dags slutkurs. På grund av tillämpliga regler satte Nasdaq referenspriset för COIN på 181,21 pund eftersom symbolen saknar långvarig handel med en marknadsplacering.

Nasdaq fortsatte med att förklara att referenspriset inte är ett erbjudande och att ingen har köpt eller sålt aktier till det ovan nämnda priset. För att bestämma det offentliga öppningspriset kommer Nasdaq att använda data baserat på köp- och säljorder under öppningsauktionen senare idag.

Binance siktar på att lista fler aktietokens efter TSLA/BUSD:s framgång

Genom att notera Coinbase Stock Tokens låter Binance investerare köpa in sig i företag som de annars kan ha uppfattat som för dyra. Dessutom kommer denna listning att hjälpa till att knyta samman kryptomarknaden och den traditionella aktiemarknaden, eftersom COIN kommer att prissättas och handlas mot BUSD, Binances stablecoin.

Nyheten om COIN/BUSD:s notering kom efter att Binance började handla med tokeniserade aktier i måndags genom att notera handelsparet TSLA/BUSD. Efter notering fick paret ett starkt marknadsrespons och har registrerat en handelsvolym på 4,86 miljoner pund på bara tre dagar. Därför uppger Binance att de strävar efter att fortsätta att möta marknadens efterfrågan genom att notera fler aktietokens och funktioner.

Börsen tillade att börshandeln kommer att vara aktiv under traditionella börstider. Aktiehandelsmarknaden är dock inte tillgänglig för människor som bor i USA, Kina eller Turkiet, bland andra begränsade jurisdiktioner. Binance konstaterade också att kvalificerade handlare måste uppfylla Know-Your-Customer-krav och andra villkor för efterlevnad innan de deltar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust