Abbott Laboratories levde inte upp till Wall Streets Q1-prognoser

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on apr 20, 2021
  • Abbott Laboratories motsvarade inte Wall Streets förväntningar under första kvartalet.
  • Det amerikanska företaget förutspår nu 3,58 pund i justerat helårsrsultat per aktie.
  • Abbotts aktier föll med över 3% under dagens förhandel.

Abbott Laboratories (NYSE: ABT) rapporterade sina finansiella resultat för första kvartalet idag som inte levde upp till Wall Streets prognoser, trots att företagets covid-19-tester fortsatte att se en stark efterfrågan under Q1.

Abbott Laboratories aktier föll med mer än 3% under morgonens förhandel. Aktierna handlas nu för 86,25 pund per aktie jämfört med årets hittills högsta nivå på 91,74 pund per aktie i början av februari. Som jämförelse inledde det New York-noterade företaget året på lägre 78 pund per aktie.

Abbott Laboratories resultat för första kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Abbott Laboratories rapporterade 1,29 miljarder pund i resultat under första kvartalet, vilket motsvarar 72 pence per aktie. Under motsvarande kvartal förra året var resultatet betydligt lägre 389,20 miljoner pund, eller 21,46 pence per aktie. På justerad basis tjänade det Chicago-baserade företaget 91 pence per aktie under första kvartalet. Under föregående kvartal (Q4) låg Abbotts resultat på högre 1,53 miljarder pund.

Det amerikanska multinationella företaget genererade 7,44 miljarder pund i försäljning under första kvartalet jämfört med föregående års Q1 på 5,51 miljarder pund. Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra en försäljning på 7,66 miljarder pund under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie uppgick till 94 pence.

Den årliga ökningen av intäkterna kom tack vare Abbotts covid-19-tester som genererade 1,57 miljarder pund i försäljning under första kvartalet, inklusive 1,29 miljarder pund från dess snabbtestplattformar.

I separata nyheter från USA publicerade också försäkringsbolaget Travellers Inc sin kvartalsrapport idag.

Abbott Laboratories prognos för hela räkenskapsåret

För hela räkenskapsåret förutspår Abbott nu 3,58 pund i justerat resultat per aktie. Analytiker, å andra sidan, förväntar sig något högre 3,62 pund istället.

VD Robert Ford kommenterade resultatrapporten idag och sa:

”Vi är särskilt nöjda med den ökade drivkraften för flera nyligen lanserade produkter och fortsätter att förutsäga mer än 35 procent av EPS-tillväxten för året.”

Abbott Laboratories utvecklades ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på knappt 30%. I skrivande stund har företaget, som fokuserar på medicintekniska produkter och vård, ett marknadsvärde på 157,83 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 49,46.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust