American Airlines Q1-förlust var större än väntat

Författad av: Wajeeh Khan
april 22, 2021
  • American Airlines rapporterar en större förlust än väntat under det första kvartalet.
  • Lufttrafikföretagets intäkter var lägre än vad analytikerna hade förväntat sig.
  • American Airlines genomsnittliga dagliga kontantförbränning minskade till 19,47 miljoner pund.

American Airlines Group Inc. (NASDAQ: AAL) rapporterade idag en större förlust än väntat under första kvartalet när covid-19-krisen fortsatte att begränsa efterfrågan på flygresor. Lufttrafikföretagets intäkter var lägre än vad analytiker hade förväntat sig, men kontantförbränningen fortsatte att förbättras under första kvartalet. VD Doug Parker kommenterade att:

”Ser vi framåt, med vårt momentum från första kvartalet, ser vi tecken på fortsatt återhämtning för efterfrågan.”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

American Airlines aktier steg med mer än 2% under dagens förhandel. Aktierna byter nu händer för 15,57 pund per aktie. Som jämförelse inleddes året på betydligt lägre 10,91 pund per aktie. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa föratt underlätta ditt val.

American Airlines resultat för första kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

American Airlines rapporterade en nettoförlust på 900 miljoner pund under första kvartalet, vilket motsvarar 1,42 pund per aktie. Under motsvarande kvartal förra året var dess nettoförlust betydligt högre på 1,61 miljarder pund, eller 3,79 pund per aktie.

Justerat för engångsposter förlorade flygholdingbolaget 3,11 pund per aktie under första kvartalet. American Airlines genererade 2,89 miljarder pund i intäkter under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en massiv nedgång med 52,9% på årsbasis.

Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle bokföra en intäkt på 2,91 miljarder pund under första kvartalet. Deras uppskattning för justerad förlust per aktie begränsades till något mindre 3,10 pund. Nyheten kommer en vecka efter att konkurrenten United Airlines rapporterade 970 miljoner pund i förlust under första kvartalet.

American Airlines genomsnittliga dagliga kontantförbränning minskade till 19,47 miljoner pund

Lastfaktorn, enligt det Fort Worth-baserade företaget, uppgick till 59,5% under första kvartalet, jämfört med 72,7% under Q1 ifjol och förväntade 63,3%. Passagerarintäkterna under det senaste kvartalet minskade med 58,6%. American Airlines brände i genomsnitt 19,47 miljoner pund dagligen. Under det föregående kvartalet (Q4) låg deras genomsnittliga dagliga kontantförbränning på högre 21,63 miljoner pund.

I separata nyheter från USA publicerade konsumentkreditredovisningsbyrån Equifax sina kvartalsresultat efter att marknaden stängt igår.

American Airlines presterade i relativt svagt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på nära 45%. I skrivande stund värderas det Nasdaq-noterade företaget till 9,72 miljarder pund.