Byggföretaget Taylor Wimpey säger att försäljningen ökat hittills under 2021

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on apr 22, 2021
  • Det brittiska byggföretaget Taylor Wimpey rapporterar att försäljningen har ökat hittills under 2021.
  • Husbyggaren föreslog 4,14 pence per aktie i en interimsutdelning.
  • Taylor Wimpey Abp har stigit med över 15% hittills i år på aktiemarknaden.

Taylor Wimpey plc (LON: TW) rapporterade idag att försäljningen ökat hittills under 2021. Företaget uttryckte också förtroende för sin orderbok. Taylor Wimpey sa:

”Handeln ligger i linje med förväntningarna, och vi är på rätt väg att leverera enligt våra prognoser som fastslogs för våra helårsresultat för 2020 i mars.”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Taylor Wimpey öppnade handlen på 184,80 pence per aktie på aktiemarknaden idag och handlas för närvarande för 183,10 pence per aktie. Som jämförelse inledde de året på lägre 157,80 pence per aktie. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa föratt underlätta ditt val.

Taylor Wimpey rapporterar en minskad avbokningsgrad

Enligt företaget låg deras försäljningstakt till privatpersoner på 1,0 mellan den 1 januari och 18 april, jämfört med 0,9 under motsvarande period föregående år. Husbyggaren rapporterade också att avbokningsgraden minskat från 16% till 14%. Försäljningspriserna har sett en ökning sedan slutet av 2020.

I separata nyheter från Storbritannien meddelade Segro plc att de erhöll 89% av de förfallna hyrorna under andra kvartalet.

Per den 18 april värderade Taylor Woodrow sin orderbok till 2,81 miljarder pund. Under samma period 2020 värderades orderstocken till lägre 2,67 miljarder pund. Det FTSE 100-noterade företaget bekräftade sitt mål att ligga nära 22% i rörelsemarginal på medellång sikt.

I en rapport som publicerades den första veckan i mars avslöjade Taylor Wimpey att resultatet före skatt minskade med 68% under 2020.

Taylor Wimpey föreslog 4,14 pence per aktie i interimsutdelning

Taylor Wimpeys styrelse föreslog 4,14 pence per aktie i interimsutdelning idag. Ytterligare kapitalavkastning är osannolik i år, tillade de. Ett eventuellt överskott av kapital kommer inte att bli aktuellt för utdelning i mars 2022.

VD Pete Redfern kommenterade den ekonomiska uppdateringen idag och sa:

”Vi är en kassagenererande verksamhet med en stark balansräkning och förblir fokuserade på våra strategiska prioriteringar för att driva rörelsemarginalen samtidigt som vi skapar långsiktigt värde för våra kunder och aktieägare.”

Taylor Wimpey presterade relativt svagt på aktiemarknaden ifjol med en årlig nedgång på mer än 15%. I skrivande stund värderas företaget till 6,68 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 29,35.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust