Det senaste SPAC-erbjudandet att följa: SmartRent satsar på börsnotering

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson bor i Montreal med sin fru och dotter, älskar att titta på hockey och är på en livslång… read more.
on apr 23, 2021
  • SmartRent är ett system för smarta hem som börsnoteras som en del av ett SPAC-avtal.
  • SmartRent går samman med Fifth Wall Acquisition Corp.1.
  • SmartRent har noll churn.

SmartRent är företag med fokus på smarta hem-funktioner på företagsnivå som säljer hårdvaru- och mjukvarulösningar till bostadsägare, chefer och husbyggare. Igår tillkännagav SmartRent ett avtal om att börsnoteras som en del av ett SPAC-avtal med Fifth Wall Acquisition Corp I – Klass A (NASDAQ: FWAA).

Om SmartRent

SmartRent grundades 2017 och klassificeras som ett fastighetsteknikföretag (proptech). Under ledning av grundare och VD Lucas Haldeman erbjuder SmartRent ett Internet of Things-operativsystem som: 1) minskar komplexiteten för fastighetsägare, 2) sänker deras driftskostnader och 3) ökar deras intäkter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

SmartRent identifierade ett tomrum på fastighetsmarknaden eftersom ingen erbjöd en integrerad programvaruhanteringsplattform för att leverera en smart hem-upplevelse för fastighetsbranschen. SmartRents produkter finns idag i fler bostäder än alla deras konkurrenter tillsammans.

SPAC-affären

SmartRent meddelade igår att de kommer att börsnoteras som en del av en 2,2 miljarder dollar SPAC-fusion med Fifth Wall Acquisition Corp. 1.

FWAA är ett SPAC som sponsras av det största riskkapitalföretaget i världen, Fifth Wall. Som en del av SPAC-avtalet är stiftaraktierna för FWWA:s sponsor låsta under en period på upp till tre år. Dessutom utfärdades inga SPAC-teckningsoptioner så aktieägarna kommer att dra nytta av mindre utspädning och en lättförståelig kapitalstruktur.

”Det var tydligt för Fifth Wall att SmartRent har framträtt som kategoriledare inom smart home tech, med kunder som inkluderar 15 av de 20 största bostadsägarna i USA, med en större installationsbas än alla sina konkurrenter tillsammans,” sa Fifth Wall Acquisition Corps VD Brendan Wallace i pressmeddelandet.

Den sammanslagna enheten kommer att hålla cirka 513 miljoner dollar kontant, inklusive 345 miljoner dollar i kontanter som innehas i FWAA från börsnoteringen den 5 februari. Transaktionen stöds också av en PIPE på 155 miljoner dollar till 10 dollar per aktie från ledande fastighetsenheter, SmartRent-kunder och ledande institutionella finansiella investerare. Namnen inkluderar bland annat Barry Sternlicht’s Starwood Capital, Koch Real Estate Investments och Baron Capital Group.

SmartRents utsikter

SmartRent förväntar sig att SPAC-affären blir EBITDA-positiv till 2022, sa företaget. För närvarande kommer 80% av enhetens prognoser för 2021 och 2022 från redan engagerade enheter.

SmartRents återkommande intäktsmodell stöds av en nollprocentig kund-chern sedan starten. Företagets befintliga kunder representerar en årlig intäktsmöjlighet på 1,5 miljarder dollar.

Fifth Wall kommer att stödja SmartRents tillväxtstrategi genom att fördjupa relationen och applikationerna med befintliga kunder. De kommer också att hjälpa företaget att expandera internationellt och hjälpa till med deras pågående M&A-strategi.

”Vi startade den här verksamheten när frustrerade fastighetsoperatörer letade efter en heltäckande smart hemlösning,” sade Haldeman i pressmeddelandet. ”Vi förstod bristerna i företagenss smarta hem-industri och visste att om vi kunde bygga en helt integrerad plattform som mötte behoven hos operatörerna och deras samhällen, skulle vi ha en inverkan inte bara på deras verksamhet utan på samhället i stort. Idag erbjuder vi den mest robusta och djupt integrerade plattformen på marknaden, validerad av dess snabba antagande och 100 procent kundkvarhållande.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust